Diagne over penalty-incident: “Vanaken zei dat hij te zenuwachtig was”

Mbaye Diagne heeft in eigen land een interview gegeven over zijn tijd bij Club Brugge. De Senegalees had het onder meer over het penalty-incident tegen PSG.

Het Nieuwsblad citeert de Senegalese aanvaller over het beruchte penalty-incident tegen PSG. “Ik heb zelf die penalty gecreëerd. Aanvankelijk zou ik hem niet nemen, maar de tweede kapitein (Hans Vanaken, red.) zei me dat hij te zenuwachtig was om te trappen. Dus deed ik het. Jullie weten dat ik in Senegal nog nooit een penalty heb gemist.”

Het vervolg is gekend. Diagne miste de penalty en werd vervolgens uit de selectie van Club Brugge gezet. Sindsdien is het nooit meer goed gekomen tussen club en speler. “Ik heb die penalty niet met opzet gemist. Ik heb twee weken hartzeer gehad van die gemiste strafschop. Het deed me pijn en ik heb er spijt van”, aldus Diagne.

Toekomst?
Wat met de toekomst? “Iedere speler heeft soms moeilijkheden, het is zaak als voetballer om daar zo goed mogelijk mee om te gaan. Ik verblijf nog tot in januari in Senegal met mijn familie. Ik bekijk met mijn makelaar wat de toekomst brengt. Terug naar Brugge? Iets anders? Wat met de huurovereenkomst? We gaan het bekijken. Ik heb de toestemming van de club om hier mijn vakantie door te brengen.”

Laaste nieuws

Ruud Vormer reageert op de titel van blauwzwart

Club Brugge is kampioen van het seizoen. Een bijzondere manier om een titel te veroveren, maar het is wel degelijk een gewonnen...

De beslissing van de Pro League is klaar! Dit gebeurt er met het Belgische voetbal

Geen competitie meer dit seizoen, wel nog een bekerfinale. Blauwzwart is kampioen en volgend jaar spelen we met 18 ploegen. Volgens Het...

Spelers weten heel goed wat ze willen over verder verloop competitie

Het Laatste Nieuws hield bij honderd voetballers uit de Jupiler Pro League een steekproef over het verdere verloop van de competitie.
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Spelerskern Club Brugge is plots bijna 20 miljoen euro meer waard

Het voetbal ligt al een tijdje stil, maar de spelerskern van Club Brugge heeft een flinke meerwaarde gekregen als we de website...

Diatta weg voor 25 miljoen euro?

Volgens het Italiaanse Pianeta Milan wordt Krépin Diatta volgend seizoen mogelijk een speler van AC Milaan. "Diatta kan in...

Spelers weten heel goed wat ze willen over verder verloop competitie

Het Laatste Nieuws hield bij honderd voetballers uit de Jupiler Pro League een steekproef over het verdere verloop van de competitie.

Ex-voorzitter Racing Genk doet bizarre uitspraak over titelstrijd

Oud-voorzitter Jos Vaesen liet in Het Nieuwsblad een nogal bizarre gedachte over de kampioen van de Jupiler Pro League dit seizoen horen.