Club kwalificeert zich in hol van de leeuw na ware demonstratie: “Alles zat in ons spel vandaag”

© Play Sports

0-2, met de vingers in de neus. Club Brugge heeft zich vanavond op het veld van aartsrivaal Anderlecht gekwalificeerd voor de halve finales van de Croky Cup. Ruud Vormer en Éder Balanta zorgden voor de doelpunten. Een totaal onmondig paars-wit kon geen vuist maken en mocht nog blij zijn met amper twee tegendoelpunten.

Ruud Vormer stond na afloop dan ook serieus te glunderen: “We hebben gewoon goed gespeeld vandaag. Alles zat in ons spel. Diepgang, in de rug van hun verdediging lopen, zo kan je ploegen pijn doen. We hadden wel sneller moeten scoren, maar het zij zo. Op Anderlecht is het altijd moeilijk voor ons. Ik ben heel blij dat we hier gewonnen hebben en doorstoten naar de halve finales van de beker”, aldus onze scorende kapitein.

“Er is een verschil in kwaliteit en mentaliteit. Ik denk dat die gasten echt in een dip zitten en wij zitten in de flow. Het gaat heel goed met ons, maar zoals ik al eerder heb gezegd: we zijn er nog lang niet. We moeten gewoon blijven doorgaan, ook zondag weer op Gent. Het is slopend hoor, al die wedstrijden. Dat zeg ik eerlijk, maar daar doe je het wel voor. Trainen, is ook niet altijd leuk”, knipoogt onze Nederlandse aanjager bij Sporza.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1207776641050664960

“Zondag zijn we er weer klaar voor hoor”, belooft Ruud Vormer. “We houden het rustig met de feestdagen, maar daarna gaan we toch een beetje genieten. We spelen heel goed voetbal en creëren heel veel kansen op dit moment. In de eerste helft had je al het gevoel: we lopen over hen heen. Gelukkig hebben we dat ook gedaan. Mijn goal? Ongelooflijk, zeg. Het heeft heel lang geduurd, maar dat hoort erbij. Het zit niet altijd mee, maar het belangrijkste is dat we winnen.”

Toen Ruud Vormer te horen kreeg dat hij was verkozen tot man van de match reageerde hij recht voor de raap als altijd: “Ik heb bij ons jongens gezien die nog beter waren, hoor! Mata, Diatta, Dennis… Ik probeer als een van de oudere spelers die jongens ook mee te trekken. Wat die allemaal doen op snelheid, daar kijk ik mijn ogen van uit. Wel lekker als je zo snel bent hoor”, lacht de 31-jarige Vormer.

Laaste nieuws

Ruud Vormer reageert op de titel van blauwzwart

Club Brugge is kampioen van het seizoen. Een bijzondere manier om een titel te veroveren, maar het is wel degelijk een gewonnen...

De beslissing van de Pro League is klaar! Dit gebeurt er met het Belgische voetbal

Geen competitie meer dit seizoen, wel nog een bekerfinale. Blauwzwart is kampioen en volgend jaar spelen we met 18 ploegen. Volgens Het...

Spelers weten heel goed wat ze willen over verder verloop competitie

Het Laatste Nieuws hield bij honderd voetballers uit de Jupiler Pro League een steekproef over het verdere verloop van de competitie.
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Vormer is in vorm

Het belang van Ruud Vormer voor Club Brugge kan niet genoeg onderstreept worden. Zeker wat assists betreft, is de Nederlander de koning...

“Dat ik efficiënt kan doorwerken, bezorgt me een pak energie”

Het is van moeten. Blijf in uw kot. En dat geldt ook voor een ondernemer als Bart Verhaeghe. "Zoals...

Home is where the heart is

Het voetbal ligt ondertussen al een hele tijd stil, en dat begint zwaar te wegen voor heel wat supporters. Ze missen de...

We keken massaal naar de heruitzending van de bekerfinale

De heruitzending van de bekerfinale tegen Anderlecht van enkele jaren geleden leverde een ongelofelijk resultaat op in deze lockdowntijden.