Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club kwalificeert zich in hol van de leeuw na ware demonstratie: “Alles zat in ons spel vandaag”

© Play Sports

0-2, met de vingers in de neus. Club Brugge heeft zich vanavond op het veld van aartsrivaal Anderlecht gekwalificeerd voor de halve finales van de Croky Cup. Ruud Vormer en Éder Balanta zorgden voor de doelpunten. Een totaal onmondig paars-wit kon geen vuist maken en mocht nog blij zijn met amper twee tegendoelpunten.

Ruud Vormer stond na afloop dan ook serieus te glunderen: “We hebben gewoon goed gespeeld vandaag. Alles zat in ons spel. Diepgang, in de rug van hun verdediging lopen, zo kan je ploegen pijn doen. We hadden wel sneller moeten scoren, maar het zij zo. Op Anderlecht is het altijd moeilijk voor ons. Ik ben heel blij dat we hier gewonnen hebben en doorstoten naar de halve finales van de beker”, aldus onze scorende kapitein.

“Er is een verschil in kwaliteit en mentaliteit. Ik denk dat die gasten echt in een dip zitten en wij zitten in de flow. Het gaat heel goed met ons, maar zoals ik al eerder heb gezegd: we zijn er nog lang niet. We moeten gewoon blijven doorgaan, ook zondag weer op Gent. Het is slopend hoor, al die wedstrijden. Dat zeg ik eerlijk, maar daar doe je het wel voor. Trainen, is ook niet altijd leuk”, knipoogt onze Nederlandse aanjager bij Sporza.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1207776641050664960

“Zondag zijn we er weer klaar voor hoor”, belooft Ruud Vormer. “We houden het rustig met de feestdagen, maar daarna gaan we toch een beetje genieten. We spelen heel goed voetbal en creëren heel veel kansen op dit moment. In de eerste helft had je al het gevoel: we lopen over hen heen. Gelukkig hebben we dat ook gedaan. Mijn goal? Ongelooflijk, zeg. Het heeft heel lang geduurd, maar dat hoort erbij. Het zit niet altijd mee, maar het belangrijkste is dat we winnen.”

Toen Ruud Vormer te horen kreeg dat hij was verkozen tot man van de match reageerde hij recht voor de raap als altijd: “Ik heb bij ons jongens gezien die nog beter waren, hoor! Mata, Diatta, Dennis… Ik probeer als een van de oudere spelers die jongens ook mee te trekken. Wat die allemaal doen op snelheid, daar kijk ik mijn ogen van uit. Wel lekker als je zo snel bent hoor”, lacht de 31-jarige Vormer.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws