Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Wat Diagne deed erg? Clement heeft vroeger bij Club én vorig jaar bij Genk straffere stoten meegemaakt

 © Extra Time

Wat Mbaye Diagne afgelopen week geflikt heeft op een belangrijk moment kan niet door de beugel, maar Philippe Clement wilde dat akkefietje gisteren toch ook even in perspectief plaatsen. In zijn carrière als speler en trainer heeft hij andere en veel ergere dingen meegemaakt dan een spits die een penalty afsnoept van een ploegmaat.

“Het verschil tussen wat Mbaye Diagne heeft gedaan en wat pakweg Andrés Mendoza en Bosko Balaban destijds hebben gedaan, is de commotie die gemaakt is rond de kwestie. In die tijd hadden ze het voordeel dat er veel minder media waren. Want er zijn destijds bij Club Brugge veel ergere dingen gebeurd dan het geven van een penalty op zo’n moment, wat natuurlijk een heel erge zaak is, hé, laat mij daar duidelijk over zijn”, wil Clement de boel zeker niet relativeren, maar toch in perspectief plaatsen.

“Er zijn in het verleden echter nog héél andere dingen gebeurd, hier in Club Brugge en ook op andere plaatsen bij andere ploegen en dat elk seizoen. Ik ben vorig jaar kampioen geworden met KRC Genk, waar iedereen heel lovend was over de spelersgroep, maar in de voorbereiding is er toen een heel zware vechtpartij geweest tussen twee spelers,” brengt Clement even fijntjes in herinnering.

“We hebben dat opgelost en die twee zijn samen kampioen geworden en zijn nu de beste vrienden. Dat zijn dingen die je op dat moment hard moet aanpakken, maar je moet mensen ook een nieuwe kans geven om zich te bewijzen. En dan is het aan de spelers in kwestie om te tonen of ze bij de normen en waarden van de club, en in dit geval dus Club Brugge, passen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws