Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Was het met Vormer als kapitein anders gelopen? “Hij zou de bal gegeven hebben aan de speler die moet trappen”

Ruud Vormer boos (Club Brugge - KRC Genk)

Er is al heel wat gepalaverd over het penaltydebacle van gisteravond tegen PSG en een vraag die misschien op de lippen van heel wat fans brandt: wat zou er gebeurd zijn als Ruud Vormer niet geschorst was geweest en gewoon als kapitein op het veld had gestaan?

Een bedenking die ook Marc Degryse zich gisteravond maakte in de studio van Q2: “Ik denk dat Ruud Vormer als kapitein de bal zou hebben genomen en hem aan de speler zou hebben gegeven die moet trappen, denk ik. Dat is het verschil tussen Vormer en Vanaken.”

Wat niet wegneemt dat de actie van Mbaye Diagne niet goed te praten valt: “Het is natuurlijk onbegrijpelijk dat Diagne die bal afneemt van Vanaken. We hebben het onlangs ook in de Belgische competitie meegemaakt, met Mbokani en Refaelov bij Antwerp. Ik mag toch veronderstellen dat er duidelijk is afgesproken dat Vanaken op nummer één staat?”

Degryse toont wel begrip voor Hans Vanaken: “Hans toont zich in principe nog een gentleman. Die denkt: ‘Ik ga hier geen ruzie staan maken in de Champions League tegen PSG.’ Diagne moet gewoon weggaan. Natuurlijk is Hans kwaad en gefrustreerd, hoe zou je zelf zijn? Ik zou ook razend zijn, ik denk wel dat ik die bal toch had afgepakt, maar dat ligt niet in Vanaken zijn karakter.”

Onze ex-speler en analist denkt dat het incident nog een flink staartje zal krijgen: “Diagne moet hiervoor gestraft worden. Dit moet op de een of andere manier represailles krijgen. Dit kan niet, dit is een egoïst die voor zichzelf wil scoren. Had Clement hem moeten wisselen? Dat had ook gekund, maar de komende wedstrijden verwacht ik niet veel speelminuten voor Diagne.”

En wie weet is het wel meteen einde verhaal voor de van Galatasaray gehuurde aanvaller: “Op korte termijn heeft hij afgedaan, tenzij hij de hele groep trakteert op een reisje. Neen, hier scoor je geen punten mee, integendeel. Je krijgt iedereen tegen jou. Hij had al een reputatie en bevestigt alleen maar wat er over hem gezegd werd, met name dat het een moeilijke jongen is.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws