Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Openhartige Clement geeft klaar en duidelijk aan welke sanctie Mbaye Diagne krijgt

Philippe Clement (Club Brugge - KRC Genk)

Een indrukwekkende persconferentie was het vandaag in de aanloop naar de match tegen Antwerp van zondag. Hét gespreksondewerp: Mbaye Diagne. Philippe Clement wond er alvast geen doekjes om en communiceerde open en duidelijk over de situatie.

“Wat betreft een sanctie naar Mbaye Diagne toe: het is heel duidelijk dat het voor mij, voor de groep en voor iedereen van Club Brugge belangrijk is om duidelijk te maken waar deze club voor staat. Ik denk dat ik na 20 jaar bij Club wel mag zeggen dat ik heel goed weet wat het DNA van Club Brugge is en dat ik daar ook al 20 jaar symbool voor sta en dat iedereen dat ook weet”, steekt onze coach pittig van wal.

“We zullen een gepaste sanctie geven. Wat zal dat zijn? Dat Mbaye sowieso niet in de selectie zit tegen Antwerp en dat ik diegene zal zijn die in de komende weken en maanden aan de hand van zijn gedrag zal bepalen of hij nog in de selectie terugkeert. Daar bovenop zal er nog een heel zware financiële sanctie komen die wordt opgelegd door het bestuur, maar dat geld gaat uiteraard naar de spelerkas”, doet Clement uit de doeken.

“Ik wil het ook nog hebben over gisteren en over het feit dat ik individuele gesprekken heb gehad met de spelers. Eerst met Mbaye Diagne zelf. Hij heeft uitvoerig zijn verontschuldigingen aangeboden aan mij en aan de voltallige spelersgroep. Vooraleer hij bij de spelersgroep is geweest, heb ik ook nog een aantal gesprekken gehad met spelers en na zijn excuses en nu ze weten wat de sanctie is, is het verhaal voor heel de spelersgroep ook voorbij”, laat de T1 er geen twijfel over bestaan.

“De spelersgroep is maar met één ding bezig: in de komende weken en maanden matchen blijven winnen, zoals we dat tot nog toe hebben gedaan. Dat is het enige dat van belang is voor de spelers.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws