Ontgoochelde Clement hekelt tijdens straffe monoloog de sensatiezucht van de pers: “Schandalig”

 © Club Brugge

Philippe Clement is duidelijk niet opgezet met wat er de voorbije dagen allemaal is gepubliceerd in de nasleep van het penaltyrelletje met Mbaye Diagne in een bedenkelijke hoofdrol. Onze hoofdcoach zette de puntjes op de i met een straffe monoloog gericht aan de verzamelde pers.

Normaal gezien krijgen de journalisten de kans om vragen te stellen tijdens de wekelijkse persbabbel, maar deze keer nam een hoorbaar geïrriteerde Clement eerst zelf het woord: “Ik zou deze keer liefst zelf beginnen en ik hoop ook dat alles wordt genoteerd en ook alles wordt uitgezonden en niet die ene procent die voor de meeste sensatie zorgt. Ik wil dat alles besproken wordt”, klonk het messcherp.

“Ik wil het in de eerste plaats hebben over het feit dat ik ontgoocheld ben dat er al twee dagen wordt gesproken over die ene minuut in die wedstrijd tegen PSG en over zaken die wel en niet zouden gebeurd zijn na de match. En dan werden er ook nog eens heel wat onwaarheden naar buiten gebracht. Er werd echter niet gesproken over die 94 andere minuten, of toch bijna niet”, stelt een verontwaardigde Clement vast.

“Ik wil graag benadrukken dat ik héél, héél trots ben op wat deze groep heeft laten zien op het veld van een van de drie beste ploegen van Europa. Ik moet eerlijk zeggen dat het heel lang geleden is dat ik een Belgische ploeg op die manier heb zien voetballen tegen een tegenstander van dat kaliber. Ik vind het heel spijtig dat daar totaal geen aandacht meer aan werd geschonken”, aldus onze T1.

“Ik ben blij dat we felicitaties hebben gekregen van onze eigen voorzitter en CEO. Zij zeiden dat dit de beste match was die Club Brugge de voorbije acht of negen jaar heeft gespeeld. Daarnaast hebben we ook gelukwensen gekregen van Leonardo, de technisch directeur van PSG. Hij was heel hard onder de indruk van de spelers”, doet Clement uit de doeken.

“Dat zijn zaken die ook wel mogen belicht worden op een moment dat iedereen trots is op het feit dat een Belgische ploeg het goed doet in de Champions League en reclame maakt voor het Belgisch voetbal. Daar mag ook aandacht aan geschonken worden, vind ik, en ik hoop dat dat morgen ook verschijnt”, luidt het onverstoord.

“Nu moeten we het uiteraard ook over die ene minuut hebben want dat is ook heel belangrijk. Een minuut waarin een speler een heel domme fout maakt en een heel foute reactie heeft. Een reactie die gevolgen heeft voor het resultaat en waar wij natuurlijk heel kwaad over waren, wij allemaal.

Er waren emoties, maar dat ging over een aantal seconden in die kleedkamer en niet over minuten of uren. Ik wil ook even benadrukken dat er verbale commotie was en totaal geen fysieke, wat er nochtans wel van gemaakt werd en ik vind het schandalig dat het op die manier naar buiten werd gebracht want het is totaal onwaar”, klinkt het gedecideerd.

“Mbaye Diagne heeft op geen enkel moment gereageerd op die commotie en heeft de zaken over zich heen laten komen omdat hij zijn schuld besefte. Ik ben binnengekomen en heb gezegd dat iedereen moest zwijgen. Ik heb mijn ding daarover gezegd en ben daar ook heel duidelijk in geweest. Vanaf dan is de rust teruggekeerd en hebben mijn spelers op een heel mature manier gereageerd in hun interviews en daar ben ik heel trots op”, beklemtoont Clement.

“Ook tijdens de busrit achteraf was de sfeer gewoon heel kalm en zijn er helemaal geen verhalen meer geweest. Idem voor wat betreft de training gisteren. Die is net als die van vandaag heel goed verlopen. Als er dan wordt gesproken over tweespalt in die kleedkamer dan zullen wij in de komende weken en maanden wel aantonen aan de buitenwereld dat dat helemaal niet het geval is”, komt de trainer stevig uit de hoek.

Laatste Nieuws

Club Brugge ziet toptalent vertrekken

Club Brugge verliest Abdoul Karim Camara. Hij speelt volgend seizoen voor het Duitse Hoffenheim. Abdoul Karim Camara kreeg zijn...

Nu ook buitenlandse interesse voor Chadli

Club Brugge heeft interesse in de 30-jarige Nacer Chadli, maar krijgt nu ook internationale concurrentie. Chadli werd verhuurd aan...

Philippe Clement is magic!

De supporters van Club Brugge weten het al lang: “Philippe Clement is magic”. Hij werd al op deze manier bezongen toen hij...
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Mignolet brengt duidelijkheid over terugkeer naar Premier League

Simon Mignolet kwam een tijdje geleden in beeld om terug de overstap naar de Premier League te maken, maar de Brugse goalie...

Assistent Carl Hoefkens legt uit waarom blauwzwart zoveel talentvolle jongeren heeft

De jeugdwerking van Club Brugge draait als nooit tevoren. En dat succes vertaalt zich ook naar de A-kern met de komst en...

Geen enkele wedstrijd gespeeld, dan maar terug naar huis

Amadou Sagna ziet zijn avontuur in ons land eindigen. De Senegalees kwam niet tot spelen toe en keer terug naar zijn thuisland.

Bolingoli looft Clement: “Hij gelooft in mij”

Boli Bolingoli is zopas uitgeroepen tot kampioen van Schotland. De 24-jarige Belg is klaar om een rol van betekenis te spelen bij...

Club Brugge ziet toptalent vertrekken

Club Brugge verliest Abdoul Karim Camara. Hij speelt volgend seizoen voor het Duitse Hoffenheim. Abdoul Karim Camara kreeg zijn...