Ontgoochelde Clement hekelt tijdens straffe monoloog de sensatiezucht van de pers: ''Schandalig''

Club Brugge nieuws
Club Brugge nieuws Foto: © ©ClubBruggeFans
/><figcaption>  Club Brugge</figcaption></figure><!-- /wp:image --><!-- wp:paragraph --><p><strong>Philippe Clement is duidelijk niet opgezet met wat er de voorbije dagen allemaal is gepubliceerd in de nasleep van het penaltyrelletje met Mbaye Diagne in een bedenkelijke hoofdrol. Onze hoofdcoach zette de puntjes op de i met een straffe monoloog gericht aan de verzamelde pers. </strong></p><!-- /wp:paragraph --><!-- wp:more --><!--more--><!-- /wp:more --><!-- wp:paragraph --><p>Normaal gezien krijgen de journalisten de kans om vragen te stellen tijdens de wekelijkse persbabbel, maar deze keer nam een hoorbaar geïrriteerde Clement eerst zelf het woord:

"Ik wil het in de eerste plaats hebben over het feit dat ik ontgoocheld ben dat er al twee dagen wordt gesproken over die ene minuut in die wedstrijd tegen PSG en over zaken die wel en niet zouden gebeurd zijn na de match. En dan werden er ook nog eens heel wat onwaarheden naar buiten gebracht. Er werd echter niet gesproken over die 94 andere minuten, of toch bijna niet", stelt een verontwaardigde Clement vast.

"Ik wil graag benadrukken dat ik héél, héél trots ben op wat deze groep heeft laten zien op het veld van een van de drie beste ploegen van Europa. Ik moet eerlijk zeggen dat het heel lang geleden is dat ik een Belgische ploeg op die manier heb zien voetballen tegen een tegenstander van dat kaliber. Ik vind het heel spijtig dat daar totaal geen aandacht meer aan werd geschonken", aldus onze T1.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1192791137150480385

"Ik ben blij dat we felicitaties hebben gekregen van onze eigen voorzitter en CEO. Zij zeiden dat dit de beste match was die Club Brugge de voorbije acht of negen jaar heeft gespeeld. Daarnaast hebben we ook gelukwensen gekregen van Leonardo, de technisch directeur van PSG. Hij was heel hard onder de indruk van de spelers", doet Clement uit de doeken.

"Dat zijn zaken die ook wel mogen belicht worden op een moment dat iedereen trots is op het feit dat een Belgische ploeg het goed doet in de Champions League en reclame maakt voor het Belgisch voetbal. Daar mag ook aandacht aan geschonken worden, vind ik, en ik hoop dat dat morgen ook verschijnt", luidt het onverstoord.

https://twitter.com/LaurentFcb/status/1192793629041057793

"Nu moeten we het uiteraard ook over die ene minuut hebben want dat is ook heel belangrijk. Een minuut waarin een speler een heel domme fout maakt en een heel foute reactie heeft. Een reactie die gevolgen heeft voor het resultaat en waar wij natuurlijk heel kwaad over waren, wij allemaal.

Er waren emoties, maar dat ging over een aantal seconden in die kleedkamer en niet over minuten of uren. Ik wil ook even benadrukken dat er verbale commotie was en totaal geen fysieke, wat er nochtans wel van gemaakt werd en ik vind het schandalig dat het op die manier naar buiten werd gebracht want het is totaal onwaar", klinkt het gedecideerd.

https://twitter.com/LucDelrue/status/1192800499369758720

"Mbaye Diagne heeft op geen enkel moment gereageerd op die commotie en heeft de zaken over zich heen laten komen omdat hij zijn schuld besefte. Ik ben binnengekomen en heb gezegd dat iedereen moest zwijgen. Ik heb mijn ding daarover gezegd en ben daar ook heel duidelijk in geweest. Vanaf dan is de rust teruggekeerd en hebben mijn spelers op een heel mature manier gereageerd in hun interviews en daar ben ik heel trots op", beklemtoont Clement.

"Ook tijdens de busrit achteraf was de sfeer gewoon heel kalm en zijn er helemaal geen verhalen meer geweest. Idem voor wat betreft de training gisteren. Die is net als die van vandaag heel goed verlopen. Als er dan wordt gesproken over tweespalt in die kleedkamer dan zullen wij in de komende weken en maanden wel aantonen aan de buitenwereld dat dat helemaal niet het geval is", komt de trainer stevig uit de hoek.

https://twitter.com/Klisse/status/1192793457162641410
Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand