Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mignolet nog eens in actie bij Rode Duivels: “Leuk om het vertrouwen te krijgen en dat wil je niet beschamen”

© Play Sports

Geen Thibaut Courtois tussen de palen gisteravond tegen Cyprus, maar wel Simon Mignolet. Onze blauw-zwarte topdoelman werd zo door bondscoach Roberto Martínez beloond voor zijn immer professionele en voorbeeldige mentaliteit bij de nationale ploeg.

Een clean sheet bemachtigen, lukte onze 31-jarige keeper dit keer niet, maar hij genoot wel van zijn optreden in het Koning Boudewijnstadion én van het feit dat de Rode Duivels de EK-kwalificatiecampagne zonder puntenverlies konden afsluiten: “Van een groot feest was er geen sprake, maar het was op voorhand wél de bedoeling om 30 op 30 te halen. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het Belgisch voetbal dat dit gebeurt en daar zijn we heel erg tevreden mee”, klinkt het bij Sporza.

“We zijn blij dat we ons doel bereikt hebben en voor de rest denk ik dat het een vrij makkelijke wedstrijd was. Eentje die weliswaar niet perfect begon, maar die 0-1 is niet blijven hangen en we hebben gedaan wat we moesten doen. Het was leuk om te mogen starten, vooral voor het vertrouwen en om het gevoel te hebben dat ik ook hier speelminuten kan maken. Je moet klaar zijn voor het geval er iets gebeurt want je weet maar nooit. Ik bereid mij altijd op dezelfde manier voor en dan is het niet zo moeilijk om speelminuten te krijgen en te maken”, aldus Mignolet.

“Of dit aanvoelt als een beloning is? Ik wil het zo niet noemen, maar het is natuurlijk altijd wel leuk om het vertrouwen te krijgen van de trainer en dat wil je ook niet beschamen en dat is ook niet gebeurd. Op dit moment gaat het niet enkel bij Club Brugge goed, ook bij de nationale ploeg toon ik op training dat ik altijd klaar ben. Dat moet ik blijven doen”, beseft ervaren rot Big Si.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws