Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Liet met rood van het veld gestuurde Vargas zich gek maken door Clubfans? Ploegmaat reageert

© Play Sports

Euforie op alle Brugse banken vrijdag toen verloren zoon Ronald Vargas – die niet bepaald geliefd is in Jan Breydel sinds zijn ophefmakende transfer naar Anderlecht – nog voor de rust met rood van het veld moest na een fikse ingreep op Simon Deli. Liet onze gewezen Venezolaanse spelmaker zich te veel leiden door emoties?

De 32-jarige speler van KV Oostende was alvast aan een bedrijvige match bezig en was de gevaarlijkste man bij de kustploeg, maar een zware overtreding voet vooruit op het scheenbeen van onze Ivoriaanse verdediger Deli kostte Vargas tien minuten voor rust een rode kaart. Michiel Jonckheere ging na afloop in op die bewuste fase. “

“Die rode kaart verandert natuurlijk veel voor ons, dan weet je dat het quasi onmogelijk wordt hier. Het enige dat je dan nog kan doen, is compact proberen te spelen en zorgen dat je geen pandoering pakt en dat is gelukt. Is dat bevredigend? In onze situatie moet je je daar aan optrekken”, aldus de middenvelder van de bezoekers met een blauw-zwart verleden.

“Ik heb de fase niet goed kunnen zien, maar tijdens de rust hebben ze wel gezegd dat het rood kon zijn. Er is bij ons ook niet veel commotie geweest over die uitsluiting, er zal dus wel iets van aan zijn. Het is jammer dat het gebeurt want Ronald zat niet slecht in de wedstrijd en het had ook een kans voor ons kunnen zijn”, analyseert de 29-jarige Jonckheere bij Play Sports.

“Of ik het Vargas kwalijk neem? Dat niet, maar het is heel jammer omdat we goed in de wedstrijd zaten. Ik zeg niet dat we hier iets konden rapen, maar we konden weerwerk bieden aan Club Brugge en we hadden ook een goed gevoel op het veld. We hadden de indruk dat we goed bezig waren. Hij heeft al een paar matchen niet gespeeld en dat is de drang om zich te bewijzen en echt door te gaan in die situatie”, oordeelt de KVO-sterkhouder.

“Ronald wilde de bal recupereren, je weet hoe dat gaat. Het was zeker niet met de intentie om iemand te blesseren. Als je met je voet vooruit doorgaat op iemand weet je dat het rood is. Of het feit meespeelde dat hij continu op de korrel werd genomen door het thuispubliek? Neen, dat denk ik niet. Als je op het veld staat, ben je bezig met de wedstrijd. Hij was goed bezig dus ik denk dat het hem net motiveerde”, knipoogt Michiel Jonckheere.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws