Heeft Diagne nog een toekomst bij Club? Clement zijn antwoord luidt als volgt

© Play Sports

Philippe Clement heeft afgelopen namiddag zijn zegje gedaan over alle heisa die er de voorbije twee dagen is geweest rond de door Mbaye Diagne onrechtmatig opgeëiste en gemiste penalty tegen PSG. De vraag die natuurlijk onvermijdelijk op zijn bord kwam: heeft de Senegalese spits nog een toekomst in het Jan Breydelstadion?

“Dat zal volledig van Mbaye zelf afhangen, maar ik ben 20 jaar geleden bij deze club beland en heb hier al een aantal watertjes doorzwommen. Ik heb met veel spelers samengewerkt en we hebben in het verleden de Mendoza’s, Balabans en andere jongens gehad, die ook fouten hebben gemaakt en die een tweede kans hebben gekregen, maar die zich hebben moeten bewijzen naar de normen en waarden van de club”, stelt Clement.

“Als iemand dat nu op dit moment nog verder toont dan kan er nog een toekomst voor hem zijn binnen de club, maar wat wél heel belangrijk was voor mij is, is dat dat signaal ook vanuit de spelersgroep kwam en dat is er ook gekomen, anders was dat uiteraard een heel stuk moeilijker geweest”, beseft onze trainer als geen ander.

Een journalist merkt op dat Diagne sportief wel een meerwaarde kan zijn, dat bleek ook in Parijs met het afdwingen van die penalty: “Ja, maar dat maakt geen enkel verschil in deze beslissing, dat heeft geen belang. Het is alleszins zo dat hij net als Siebe Schrijvers goed is ingevallen. Het zal aan Diagne zijn om te tonen dat hij heel goed snapt wat de normen en waarden van Club Brugge zijn. Die hebben we de voorbije twee dagen heel goed duidelijk gemaakt”, verzekert onze 45-jarige oefenmeester.

“De reactie van Mbaye is er alvast geweest op training en we zullen in de toekomst verder zien of die reactie zo blijft en dan is het aan mij om de juiste keuzes te maken naar de selectie toe. De reactie van de supporters? Ik reken erop dat zij voldoende vertrouwen hebben in mij om te weten dat ik niet iemand ben die zomaar de normen en waarden van Club Brugge te grabbel gooit, zeker en vast niet. Elke fan kent mij daarvoor goed genoeg.”

Laatste Nieuws

Club Brugge ziet toptalent vertrekken

Club Brugge verliest Abdoul Karim Camara. Hij speelt volgend seizoen voor het Duitse Hoffenheim. Abdoul Karim Camara kreeg zijn...

Nu ook buitenlandse interesse voor Chadli

Club Brugge heeft interesse in de 30-jarige Nacer Chadli, maar krijgt nu ook internationale concurrentie. Chadli werd verhuurd aan...

Philippe Clement is magic!

De supporters van Club Brugge weten het al lang: “Philippe Clement is magic”. Hij werd al op deze manier bezongen toen hij...
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Mignolet brengt duidelijkheid over terugkeer naar Premier League

Simon Mignolet kwam een tijdje geleden in beeld om terug de overstap naar de Premier League te maken, maar de Brugse goalie...

Assistent Carl Hoefkens legt uit waarom blauwzwart zoveel talentvolle jongeren heeft

De jeugdwerking van Club Brugge draait als nooit tevoren. En dat succes vertaalt zich ook naar de A-kern met de komst en...

Geen enkele wedstrijd gespeeld, dan maar terug naar huis

Amadou Sagna ziet zijn avontuur in ons land eindigen. De Senegalees kwam niet tot spelen toe en keer terug naar zijn thuisland.

Bolingoli looft Clement: “Hij gelooft in mij”

Boli Bolingoli is zopas uitgeroepen tot kampioen van Schotland. De 24-jarige Belg is klaar om een rol van betekenis te spelen bij...

Club Brugge ziet toptalent vertrekken

Club Brugge verliest Abdoul Karim Camara. Hij speelt volgend seizoen voor het Duitse Hoffenheim. Abdoul Karim Camara kreeg zijn...