Heeft Diagne nog een toekomst bij Club? Clement zijn antwoord luidt als volgt

© Play Sports

Philippe Clement heeft afgelopen namiddag zijn zegje gedaan over alle heisa die er de voorbije twee dagen is geweest rond de door Mbaye Diagne onrechtmatig opgeëiste en gemiste penalty tegen PSG. De vraag die natuurlijk onvermijdelijk op zijn bord kwam: heeft de Senegalese spits nog een toekomst in het Jan Breydelstadion?

“Dat zal volledig van Mbaye zelf afhangen, maar ik ben 20 jaar geleden bij deze club beland en heb hier al een aantal watertjes doorzwommen. Ik heb met veel spelers samengewerkt en we hebben in het verleden de Mendoza’s, Balabans en andere jongens gehad, die ook fouten hebben gemaakt en die een tweede kans hebben gekregen, maar die zich hebben moeten bewijzen naar de normen en waarden van de club”, stelt Clement.

“Als iemand dat nu op dit moment nog verder toont dan kan er nog een toekomst voor hem zijn binnen de club, maar wat wél heel belangrijk was voor mij is, is dat dat signaal ook vanuit de spelersgroep kwam en dat is er ook gekomen, anders was dat uiteraard een heel stuk moeilijker geweest”, beseft onze trainer als geen ander.

Een journalist merkt op dat Diagne sportief wel een meerwaarde kan zijn, dat bleek ook in Parijs met het afdwingen van die penalty: “Ja, maar dat maakt geen enkel verschil in deze beslissing, dat heeft geen belang. Het is alleszins zo dat hij net als Siebe Schrijvers goed is ingevallen. Het zal aan Diagne zijn om te tonen dat hij heel goed snapt wat de normen en waarden van Club Brugge zijn. Die hebben we de voorbije twee dagen heel goed duidelijk gemaakt”, verzekert onze 45-jarige oefenmeester.

“De reactie van Mbaye is er alvast geweest op training en we zullen in de toekomst verder zien of die reactie zo blijft en dan is het aan mij om de juiste keuzes te maken naar de selectie toe. De reactie van de supporters? Ik reken erop dat zij voldoende vertrouwen hebben in mij om te weten dat ik niet iemand ben die zomaar de normen en waarden van Club Brugge te grabbel gooit, zeker en vast niet. Elke fan kent mij daarvoor goed genoeg.”

Laaste nieuws

Ruud Vormer reageert op de titel van blauwzwart

Club Brugge is kampioen van het seizoen. Een bijzondere manier om een titel te veroveren, maar het is wel degelijk een gewonnen...

De beslissing van de Pro League is klaar! Dit gebeurt er met het Belgische voetbal

Geen competitie meer dit seizoen, wel nog een bekerfinale. Blauwzwart is kampioen en volgend jaar spelen we met 18 ploegen. Volgens Het...

Spelers weten heel goed wat ze willen over verder verloop competitie

Het Laatste Nieuws hield bij honderd voetballers uit de Jupiler Pro League een steekproef over het verdere verloop van de competitie.
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Spelers weten heel goed wat ze willen over verder verloop competitie

Het Laatste Nieuws hield bij honderd voetballers uit de Jupiler Pro League een steekproef over het verdere verloop van de competitie.

De beslissing van de Pro League is klaar! Dit gebeurt er met het Belgische voetbal

Geen competitie meer dit seizoen, wel nog een bekerfinale. Blauwzwart is kampioen en volgend jaar spelen we met 18 ploegen. Volgens Het...

“Dat ik efficiënt kan doorwerken, bezorgt me een pak energie”

Het is van moeten. Blijf in uw kot. En dat geldt ook voor een ondernemer als Bart Verhaeghe. "Zoals...

Ruud Vormer reageert op de titel van blauwzwart

Club Brugge is kampioen van het seizoen. Een bijzondere manier om een titel te veroveren, maar het is wel degelijk een gewonnen...