Hans Vanaken opgelucht door late 1-1, maar: ''Als er één ploeg kon winnen dan waren wij het wel''

Club Brugge nieuws
Club Brugge nieuws Foto: © ©ClubBruggeFans
/><figcaption>  VIER</figcaption></figure><!-- /wp:image --><!-- wp:paragraph --><p><strong>In afwezigheid van Ruud Vormer, die geschorst moest toekijken in Istanbul, mocht Hans Vanaken opnieuw de honneurs waarnemen als kapitein. Onze spelmaker strooide niet met een assist en scoorde ook niet, maar dat zal hem worst wezen nu de derde plaats die recht geeft op de Europa League na de winterstop binnen handbereik ligt. </strong></p><!-- /wp:paragraph --><!-- wp:more --><!--more--><!-- /wp:more --><!-- wp:paragraph --><p>VIER.

"Daarna hadden we veel balbezit, maar niet al te veel kansen voor rust. Al waren we toch een paar keer gevaarlijk. In de tweede helft probeer je te pushen en te pushen en krijgen we met David Okereke de grootste kans en we dreigden ook wel. Dat die goal dan toch valt in de 92ste minuut door een geweldig schot van Krépin doet des te meer deugd", aldus Hans Vanaken.

"Een overwinning zat er hier uiteindelijk wel in. Als je de volledige match gaat herbekijken, zal je niet veel en ook geen grote kansen zien, maar als er één ploeg kon winnen op basis van de kansen waren wij het wel. We waren niet echt onder de indruk van de omstandigheden, dat was goed. We hebben ons spel gespeeld, alleen is het misschien wel jammer dat we moesten zweten tot het einde. Al doet het dan extra veel deugd om gelijk te spelen en waarschijnlijk die derde plaats veilig te stellen in de groepsfase."

Hans Vanaken ging ook nog even in op de afwezigheid van zijn geschorste kompaan op het middenveld Ruud Vormer: "Hij is natuurlijk onze kapitein en de motor van deze ploeg. Het is bijgevolg logisch dat je zo'n speler mist, maar uiteindelijk hebben we het vandaag en ook in Parijs heel goed gedaan zonder hem. Dat is ook positief: dat als er iemand out is, we die speler ook kunnen vervangen zonder aan al te veel kwaliteit te moeten inboeten. Onze kern is groot genoeg om dat soort van zaken op te vangen", besluit Vanaken.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand