Hans Vanaken opgelucht door late 1-1, maar: “Als er één ploeg kon winnen dan waren wij het wel”

 © VIER

In afwezigheid van Ruud Vormer, die geschorst moest toekijken in Istanbul, mocht Hans Vanaken opnieuw de honneurs waarnemen als kapitein. Onze spelmaker strooide niet met een assist en scoorde ook niet, maar dat zal hem worst wezen nu de derde plaats die recht geeft op de Europa League na de winterstop binnen handbereik ligt.

“Het spijtige is dat je redelijk snel op achterstand komt. Uiteindelijk hadden wij iets meer balbezit. Zij waren misschien wel iets gretiger in het begin, maar zonder dat er sprake was van kansen. Als je de volledige wedstrijd bekijkt, is die 1-0 misschien wel de enige echte kans die ze krijgen. Simon (Deli, red.) verliest daar het duel, denk ik. Dat overkomt hem ook niet al te vaak. Dat is één keer en dat kan gebeuren”, klinkt het bij VIER.

“Daarna hadden we veel balbezit, maar niet al te veel kansen voor rust. Al waren we toch een paar keer gevaarlijk. In de tweede helft probeer je te pushen en te pushen en krijgen we met David Okereke de grootste kans en we dreigden ook wel. Dat die goal dan toch valt in de 92ste minuut door een geweldig schot van Krépin doet des te meer deugd”, aldus Hans Vanaken.

“Een overwinning zat er hier uiteindelijk wel in. Als je de volledige match gaat herbekijken, zal je niet veel en ook geen grote kansen zien, maar als er één ploeg kon winnen op basis van de kansen waren wij het wel. We waren niet echt onder de indruk van de omstandigheden, dat was goed. We hebben ons spel gespeeld, alleen is het misschien wel jammer dat we moesten zweten tot het einde. Al doet het dan extra veel deugd om gelijk te spelen en waarschijnlijk die derde plaats veilig te stellen in de groepsfase.”

Hans Vanaken ging ook nog even in op de afwezigheid van zijn geschorste kompaan op het middenveld Ruud Vormer: “Hij is natuurlijk onze kapitein en de motor van deze ploeg. Het is bijgevolg logisch dat je zo’n speler mist, maar uiteindelijk hebben we het vandaag en ook in Parijs heel goed gedaan zonder hem. Dat is ook positief: dat als er iemand out is, we die speler ook kunnen vervangen zonder aan al te veel kwaliteit te moeten inboeten. Onze kern is groot genoeg om dat soort van zaken op te vangen”, besluit Vanaken.

Laaste nieuws

Diagne kost Club Brugge nog flinke stuiver extra

Club Brugge moet nog eventjes wachten op de officiële bevestiging van de titel, maar nu al staat vast dat die blauwzwart een...

“No sweat no glory gaat over ons eigen zweet”

De vraag of het voorstel van RSC Anderlecht, om de Europese gelden van de volgende drie seizoen te verdelen onder de clubs,...

Anderlecht nu écht de wanhoop nabij: ‘Verdeel Europese inkomsten onder Belgische clubs’

Nu het stilaan duidelijk wordt dat ze zich moeten neerleggen bij de eindstand en dus de verdeling van de Europese plaatsen, hoopt...
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populaire artikelen

Sponsors zitten met vragen na stopzetting competitie

Sponsors zitten met veel vragen rond de stopzetting van de voetbalcompetitie. Vrijdag namen ze contact op met de Pro League.

“No sweat no glory gaat over ons eigen zweet”

De vraag of het voorstel van RSC Anderlecht, om de Europese gelden van de volgende drie seizoen te verdelen onder de clubs,...

Indrukwekkend: De kat van Mathew Ryan blijkt een wereldkeeper te zijn (video)

Ondertussen keept onze ex-doelman al een tijdje in de Premier League. Maar we zijn hem zeker nog niet vergeten. Na meerdere (individuele)...

De beslissing van de Pro League is klaar! Dit gebeurt er met het Belgische voetbal

Geen competitie meer dit seizoen, wel nog een bekerfinale. Blauwzwart is kampioen en volgend jaar spelen we met 18 ploegen. Volgens Het...