Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Gert Verheyen niet mals voor Diagne: “Ik zou hem in de kleedkamer vastgegrepen hebben en tegen de muur geplakt hebben”

Gert Verheyen (analist)

Ook Gert Verheyen geloofde woensdagavond zijn ogen niet toen hij Mbaye Diagne zomaar even doodleuk een strafschop zag trappen ten nadele van Hans Vanaken. Onze iconische oud-aanvaller vindt dat het gedrag van de Senegalese stormram niet goed te praten valt.

“Dit maakt mij gewoon kwaad. Wat Diagne uitsteekt, is nochtans geen verrassing na de verhalen over zijn gedrag op en naast het veld. Dit is de bevestiging van de geruchten die ons al uit Turkije bereikten. Het bewijst ook dat een lijst met vaste strafschopnemers geen garantie op een goed verloop is. Als er een clown is die de bal opeist, helpt die lijst toch niet”, oordeelt Verheyen in Het Nieuwsblad.

“Typisch aan het soort gasten als Diagne is dat er onmiddellijk excuses komen. Sorry, ik ben verkeerd, en we gaan weer verder. Maar de volgende keer lapt hij het weer. Dat is te makkelijk. De grote kwaliteit van Philippe Clement als trainer is dat hij spelers telkens aan boord weet te houden, maar voor mij is het simpel: weg ermee. Ik ken zijn contract niet, maar ik zou hem niet meer laten voetballen voor Club Brugge. Diagne past simpelweg niet in de groepscultuur van Club, in de One Family-dynamiek.”

Het blauw-zwarte clubicoon gaat zelfs nog een stapje verder: “Mocht ik kapitein van Club Brugge zijn geweest, dan zou ik hem in de kleedkamer vastgegrepen hebben en tegen de muur geplakt hebben. Hij speelt met het geld van zijn collega’s, dat is onaanvaardbaar. Ik ben benieuwd hoe de supporters hier nu op gaan reageren, maar het kan bijna niet anders of hij zal het mogen horen. Als we hem nog op het veld zien tenminste.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws