Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Er staat ons wat te wachten in Turkije: “Ze zullen er alles aan doen om de spelers bang te maken”

Club-fans met groot Club-truitje in Jan Breydelstadion

Met een koffer vol vertrouwen en optimisme is de spelersgroep van Philippe Clement vanochtend vertrokken richting Turkije. De tweedaagse in hoofdstad Istanbul belooft alvast geen plezierreisje te worden want er staat Club Brugge een kolkend stadion vol vijandige fans van Galatasaray te wachten.

“Wanneer Club dinsdag de bal heeft, gaan ze fluiten. Een geluid dat met niets te vergelijken valt. Een fluitconcert dat door merg en been snijdt. De fans van Galatasaray weten dat Brugge een jonge ploeg heeft en ze zullen er alles aan doen om de spelers bang te maken”, getuigt Berk Göl, een Turkse journalist in Het Laatste Nieuws.

“Als je het eerste kwartier goed doorkomt, dan gaat de storm – zeker na de nederlaag van vrijdag tegen Basaksehir – misschien wat liggen. Met de borst vooruit op het veld komen en links en rechts een tik uitdelen, is de boodschap. Als Club Brugge angst toont, dan zullen ze door de fans en de spelers opgepeuzeld worden.”

En wat met de onze meegereisde supporters, moeten ook zij vrezen voor massale intimidatie? “De fans hoeven zich niet onveilig te voelen, zolang ze respect tonen voor de thuisaanhang. Ga niet zingen over andere clubs of toon geen vlaggen van pakweg Fenerbahçe, want dan heb je wél een probleem.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws