Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Er moet Clement iets van het hart over Vanaken: “Dat is volledig onterecht” en “Hij is daar heel ontgoocheld over”

Hans Vanaken viert tijdens kampioenenmatch tegen Anderlecht

Hoe zou Hans Vanaken zich eigenlijk voelen na wat er woensdag is gebeurd en vooral na wat er de voorbije dagen allemaal over hem is geschreven? De teneur in de media was dat hij te weinig ballen en autoriteit had getoond toen Mbaye Diagne in het Parc des Princes de penalty opeiste die eigenlijk voor hem bestemd was.

“Ik heb niet hard op Hans moeten inpraten en uiteraard is hij op dat moment het meest ontgoocheld. Hij is ook heel ontgoocheld, en dat moet ik er ook bij zeggen want dat is ook van mijn kant een heel belangrijk punt, over de manier waarop hij door de buitenwereld gepercipieerd wordt, wat volledig onterecht is”, reageerde Philippe Clement gisteren.

“Hans heeft net wél verantwoordelijkheid genomen. Eerst door te zeggen dat hij die penalty moest nemen en daarna door te denken in functie van de groep op het moment dat hij zag dat hij op die manier niet tot een oplossing ging komen. Hij wilde geen geweldige rel maken op het grootste voetbalpodium ter wereld en met alle spotlights op zich gericht en hij is uitgegaan van het feit dat Diagne, die al veel penalty’s heeft gescoord in het verleden, die bal zou binnentrappen”, neemt de coach het op voor Vanaken.

“Hij heeft net heel veel verantwoordelijkheid genomen, in tegenstelling tot wat sommige mensen over hem zeggen. Ik ben heel trots op Hans Vanaken en op de manier waarop hij met de situatie is omgegaan”, besluit Clement.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws