Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Doeltreffende Vanaken blijft nuchter ondanks nieuwe demonstratie: “Dat moeten we niet gaan denken”

© Play Sports

Hans Vanaken kende vorige week zondag een moeilijke namiddag tegen Standard, maar gisteravond pakte hij tegen KV Kortrijk weer uit met een geweldige individuele prestatie. De Gouden Schoen zette zelf de 1-0 en de 2-0 op het bord en was weer alomtegenwoordig in het vloeiende aanvalsspel.

“We hebben het onszelf makkelijk gemaakt door zo vroeg te scoren, hé. In zo’n matchen is het gewoon heel belangrijk en nuttig voor de ploeg om snel op voorsprong te komen. Dan weet je dat de tegenstander iets meer uit z’n schulp moet kruipen waardoor er voor ons iets meer ruimte komt om te voetballen. Dat was vandaag het geval en is perfect voor ons”, luidt het bij Play Sports.

“Een penalty trappen na één minuut? Dat voelt hetzelfde als anders. Of het nu in de derde, twintigste of veertigste minuut is, dat maakt op zich niet zoveel uit. Het is vooral fijn om snel op voorsprong te komen. We hebben het gewoon goed gedaan: hoog druk gehouden en voldoende kansen gecreëerd. We laten er weer iets te veel liggen, het had makkelijk 4-0 of 5-0 kunnen zijn, maar 3-0 is natuurlijk een goeie overwinning”, aldus Vanaken.

Het was uiteraard geen toeval dat de assist voor de 2-0 van onze spelmaker van de voet van Ruud Vormer kwam: “Ik denk dat we met drie of vier spelers in de box komen en je pakt elk een andere zone waardoor Ruud kan kiezen of hij een voorzet verstuurt naar de eerste of de tweede paal of de bal achteruit legt. Ik weet dat hij hem vaak in die zone neerlegt en dan is het maar zaak om er te zijn en jouw hoofd tegen de bal te zetten.”

Hans Vanaken wil alvast formeel tegenspreken dat het momenteel allemaal te makkelijk loopt in de Jupiler Pro League: “Neen, dat moeten we niet gaan denken. Er wordt veel geschreven dat Club Brugge veel te goed is voor de rest, maar wij moeten elke week geconcentreerd en gefocust spelen en elke week vol voor die drie punten gaan.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws