Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Diagne niet aan zijn proefstuk toe: al vanaf dag één sterallures bij Club (én penaltyrel in Turkije)

Het zat eraan te komen, het moest eens foutlopen met Mbaye Diagne. De huurling van Galatasaray zorgde niet alleen gisteren, maar ook al eerder voor tandengeknars bij Club Brugge. En ook in Turkije haalde hij al flink wat fratsen uit, zo was hij al eerder betrokken bij een fikse penaltyrel.

De voorbije weken vingen we her en der al op dat de kleedkamer zich in toenemende mate ergert aan het individualistische en eigengereide gedrag van de 28-jarige Diagne. Zolang hij echter zijn taken uitvoerde op het veld bleek dat geen probleem. Zelfs de gigantische missers tegen Zulte Waregem en Kortrijk werden hem nog vergeven. Maar de penaltyklucht van gisteren, dat was de druppel die de emmer doet overlopen.

En die emmer werd al vanaf dag één in Brugge langzaam maar zeker gevuld. de manier waarop Diagne bij Club belandde, deed eigenlijk al wenkbrauwen fronsen: met een vest over het hoofd weggeleid in Brussel-Zuid om te ontsnappen aan Anderlecht, dat dacht dat het de spits zou binnenhalen. In Brussel konden ze er niet mee lachen. De ex-speler van Lierse en Westerlo gaf echter de voorkeur aan de Champions League.

Wat volgde in Jan Breydel en in Knokke was al meteen de moeite: volgens Het Laatste Nieuws weigerde de aanvaller op dag 1 te poseren met het shirt van blauw-zwart omdat er M. Diagne op het truitje stond en hij met M. Jr. Diagne wilde spelen, de naam van zijn zoontje. Een medewerker van Club moest zelfs speciaal voor het nieuwe exemplaar terug naar Brugge rijden.

En ook een trainingsbeest is Mbaye Diagne allerminst. Ondanks zijn fysieke achterstand weigert hij pertinent om naast de groepstrainingen nog individueel bij te trainen. Dat staat namelijk niet in zijn contract, klinkt het droog. En na afloop van de match op Moeskroen toonde de topschutter van Turkije ook zijn karaktertje: in plaats van samen met de andere invallers en bankzitters te gaan uitlopen op het veld, dook hij de douche in. Vervolgens liet Philippe Clement hem uit de selectie voor de thuismatch tegen PSG.

Wie trouwens denkt dat Diagne voor het eerst voor problemen zorgde bij een penalty heeft het mis. Ook bij Galatasaray haalde hij zich vorig seizoen de woede van de fans op de hals. Ondanks het feit dat hij in een competitiematch begin april tegen Malatyaspor al twee keer had gescoord, snoept hij zijn ploegmaat Younes Belhanda de bal af voor een hattrick. Voor de supporters was hij meteen afgeserveerd en hij was al niet echt populair…

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws