“Denk niet dat een Belgische ploeg dit al heeft kunnen doen tegen een van de sterkste ploegen in Europa”

 © Q2

Na de memorabele match in Parijs was het reikhalzend uitkijken naar de reactie van Simon Mignolet, onze topdoelman die altijd een glasheldere en intelligente analyse in petto heeft. Hoe kijkt hij terug op die bewogen, maar toch ook onvergetelijke avond in Parijs?

“Dat ik woest was bij het binnenkomen? Dat is logisch als je met lege handen naar huis moet na zo’n wedstrijd want ik vind dat we toch iets verdienden. We hebben net als in Madrid een heel goeie wedstrijd gespeeld. We hebben getoond dat we kunnen meedoen met de grote jongens. We hebben PSG zelfs pijn kunnen doen, kansen gecreëerd en ook goed verdedigd want we hebben niet zoveel weggegeven. Dan hoop je een punt te pakken of zelfs meer”, liet Mignolet optekenen bij Q2.

“Spijtig genoeg zat het er niet in en dat is natuurlijk frustrerend want met de wedstrijd die je gespeeld hebt en het werk dat iedereen heeft gedaan, hoop je iets mee te pakken en die plaats voor de Europa League veilig te stellen. Het is niet leuk, maar anderzijds moeten we terecht trots zijn op de manier waarop we gevoetbald hebben. Ik denk niet dat een Belgische ploeg dit in het verleden zo al heeft kunnen doen tegen toch wel een van de sterkste ploegen in Europa. Bij PSG zullen ze wel beamen dat ze het niet makkelijk hebben gehad”, is onze doelman overtuigd.

En dan was er nog die fameuze gemiste penalty: “Hoe dat kan? Kijk, we gaan dat intern bespreken en aanpakken zoals het moet. Ik ga daar niet over spreken voor de televisiecamera’s, dat is niet het moment en ook niet de plaats. We zullen dat in de kleedkamer doen. Dat ik woest was? Zoals ik zeg: we gaan dat intern bespreken en aanpakken. Het is niet de bedoeling om dat in de media te gaan doen, dat lost ook niks op. Het belangrijkste is dat we onthouden dat we hier een geweldige wedstrijd hebben gespeeld tegen PSG in de Champions League. Daar kunnen we ons aan optrekken en dat kunnen we meenemen naar de Belgische competitie.”

Laatste Nieuws

Club Brugge ziet toptalent vertrekken

Club Brugge verliest Abdoul Karim Camara. Hij speelt volgend seizoen voor het Duitse Hoffenheim. Abdoul Karim Camara kreeg zijn...

Nu ook buitenlandse interesse voor Chadli

Club Brugge heeft interesse in de 30-jarige Nacer Chadli, maar krijgt nu ook internationale concurrentie. Chadli werd verhuurd aan...

Philippe Clement is magic!

De supporters van Club Brugge weten het al lang: “Philippe Clement is magic”. Hij werd al op deze manier bezongen toen hij...
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Mignolet brengt duidelijkheid over terugkeer naar Premier League

Simon Mignolet kwam een tijdje geleden in beeld om terug de overstap naar de Premier League te maken, maar de Brugse goalie...

“Weggaan bij Club Brugge, dat was de grootste blunder uit mijn carrière”

Nastja Ceh won twee landstitels en twee bekers in vier seizoenen bij Club Brugge. Tegenover Sport/Voetbalmagazine geeft de Sloveen een interview.

Assistent Carl Hoefkens legt uit waarom blauwzwart zoveel talentvolle jongeren heeft

De jeugdwerking van Club Brugge draait als nooit tevoren. En dat succes vertaalt zich ook naar de A-kern met de komst en...

Geen enkele wedstrijd gespeeld, dan maar terug naar huis

Amadou Sagna ziet zijn avontuur in ons land eindigen. De Senegalees kwam niet tot spelen toe en keer terug naar zijn thuisland.

Bolingoli looft Clement: “Hij gelooft in mij”

Boli Bolingoli is zopas uitgeroepen tot kampioen van Schotland. De 24-jarige Belg is klaar om een rol van betekenis te spelen bij...