Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Amper blessures na razend druk programma en onze coach legt in detail uit hoe dat precies komt

© Club Brugge

Het is markant: op Matej Mitrovic na is de volledige spelerskern fit bij Club Brugge. Het is ooit anders geweest en gezien het drukke programma is het een half mirakel dat iedereen zonder kleerscheuren de eerste maanden van het seizoen fysiek overleefd heeft.

“Ik houd altijd hout vast, elke dag opnieuw”, lacht Philippe Clement terwijl hij grappend perschef Kirsten Willem vastgrijpt op de persconferentie in de aanloop naar de derby tegen KV Oostende. “Sorry Kirsten, flauw mopje! Dat heeft met de werking en heel veel van onze mensen te maken”, aldus onze dollende trainer.

“In de eerste plaats natuurlijk onze spelers zelf, die goed moeten zorgen voor hun lichaam. We steken er heel veel tijd in om alles uit te leggen. Om duidelijk te maken wat ze buiten de trainingen en naast het veld allemaal moeten doen. Maar het heeft natuurlijk ook te maken met onze medische staf, die hard werkt met de spelers om ze fit te houden, met oefeningen ter preventie van blessures en krachtoefeningen”, legt Clement uit.

“Dat gebeurt ook allemaal in samenwerking met de fysieke staf. Een ander aspect zijn de lijsten die spelers moeten invullen als ze op de club komen. Op die manier kan ik daar rekening mee houden met het oog op mijn trainingen, bijvoorbeeld om bepaalde jongens een deel te laten doen of meer of minder te laten doen”, klinkt het op de persbabbel.

“Er is uiteraard ook het aandeel van de technische staf, de rest van de staf is heel hard bezig is om te zien hoe het gesteld is met het niveau van de spelers en zij praten daar met mij ook over. Ik heb graag heel veel ogen op een training want ik kan natuurlijk niet alles zelf zien. Mijn assistenten zijn op dat vlak een supergoeie hulp”, licht de T1 gedetailleerd toe.

“Op die manier proberen we de load van iedereen elke week zo goed mogelijk te krijgen en behouden we ook een overzicht over de weken en maanden heen. We waken erover dat niemand echt in overbelasting gaat, maar we verhogen wel altijd maar de belastbaarheid van de spelers. Dat is een dagelijkse uitdaging, maar ook een leuke uitdaging. Op die manier hebben we ook in Genk gewerkt en daar waren ook weinig geblesseerden.”

Al is er natuurlijk wel een belangrijke nuance: “Is die manier van werken een garantie? Neen, maar je zal nooit heel veel geblesseerden op hetzelfde moment krijgen omdat je domme dingen gedaan hebt. We proberen dus domme dingen te vermijden”, besluit Philippe Clement.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws