Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Clement zag tegen PSG iets dat hem heel erg beviel: “Dat toont aan dat deze groep heel ver kan komen”

© Club Brugge

Je moet het maar doen: PSG in eigen stadion 90 minuten aan banden leggen en bijna nog met een ruim verdiend punt aan de haal gaan. Philippe Clement had dan ook redenen genoeg om meer dan tevreden te zijn over wat zijn ploeg gisteravond liet zien.

Over het wangedrag van Mbaye Diagne wilde onze trainer niet te veel kwijt: “Ik ga daar intern over spreken en heb dat ook al gedaan. That’s it. Deze partij is voorbij, ik onthoud heel veel positieve dingen en onthoud ook één heel negatief ding en dat had een heel grote wereld van verschil kunnen maken”, aldus onze coach bij Q2.

“Maar nu moeten we vooruit en het is alleen door in de volgende weken en maanden één team te zijn dat we er een fantastisch seizoen kunnen van maken en dat zijn de spelers aan het bewijzen, dat het een fantastisch seizoen kan worden.”

De interviewer drong nog aan over de fase met Diagne, maar Clement reageerde kordaat: “Nogmaals, ik herhaal het voor de vierde keer: dat zijn dingen die we intern gaan bespreken en oplossen. Dat is mijn taak als coach. Het is zeker en vast een enorme gemiste kans, maar ik kan de spelers niks verwijten”, klinkt het overtuigd.

“Ze hebben alles gegeven en zijn zelfs bij momenten boven hun kunnen gegaan. Dat toont aan dat deze groep heel ver kan komen als de spelers collectief blijven strijden, werken en spelen. Die derde plaats? Die match in Turkije wordt een grote uitdaging, dat wordt een heel cruciale partij.”

Zondag wacht alvast een nieuwe topaffiche, dan zal de teamgeest alvast top moeten zijn: “Dat gaan we zondag opnieuw moeten tonen, hé, dat we een team zijn. We weten dat we met Antwerp een heel zware tegenstander treffen, het is heel lang geleden dat Club Brugge daar gewonnen heeft. We gaan alleszins op het veld moeten tonen dat we een collectief zijn.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws