Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Clement reageert geprikkeld: “Gaan we nu elke week spreken over een speler die niet in de selectie zit?”

Philippe Clement op persconferentie

Mbaye Diagne blijft maar voor beroering zorgen bij Club en ook op de persconferentie in de aanloop naar de match tegen Moeskroen werden er flink wat vragen gesteld over de situatie van de nukkige spits, die intussen zelfs niet meer mag meetrainen met de A-kern en volledig op een zijspoor lijkt beland.

Een journalist bond de kat de bel aan met de stelling dat er gesprekken zouden lopen om Diagne terug te sturen naar Galatasaray. “Is dat zo, ja? Dan weet jij meer dan ik”, reageert Philippe Clement. “Ik weet dat hij van mij een individueel programma heeft gekregen. Ik hoop dat we het nu niet elke week daarover gaan hebben want ik heb nu al drie persconferenties op rij gezegd dat het aan hem is om te tonen dat hij deel wil uitmaken van de groep, het is aan Mbaye om te tonen dat hij op het veld wil staan en wil presteren in het shirt van Club Brugge”, luidt het.

“Er is één waarheid en die ligt op het trainingsveld, daar moet hij zich bewijzen. Ik hoop dat ik in de komende weken geen vierde, vijfde, zesde of zevende keer hetzelfde moet zeggen want het verhaal dat ik moet brengen, blijft gewoon hetzelfde. Ik heb geen glazen bol, het hangt volledig van hem af: hoe hij zich gedraagt, hoe hij traint en hoe hij presteert”, benadrukt onze coach nog maar eens.

“Ik zal uiteindelijk de beslissing nemen of een terugkeer een meerwaarde zou zijn voor de groep of niet.” De aanwezige perslui bleven echter doorbomen over Mbaye Diagne, waarop Clement het lichtjes op zijn heupen kreeg: “Allez, ik heb nu net gezegd… We gaan toch niet tijdens elke persconferentie spreken over een speler die niet in de selectie zit? We gaan toch spreken over de spelers die ervoor gezorgd hebben dat we op de eerste plaats staan en dicht bij kwalifcatie in Europa staan? Dat is veel belangrijker voor iedereen: voor de club, voor de spelersgroep en voor de supporters. De rest is in mijn ogen een klein detail.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws