Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Clement komt terug op rode kaarten: “Als we nog een goal hadden geslikt, was het niet zo gezellig geweest”

© Club Brugge

Drie dagen na de behoorlijk heftige match tegen Galatasaray blikte Philippe Clement vandaag nog eens terug op die emotionele avond in Istanbul. En uiteraard ging het dan ook over de niet bepaald slimme rode kaarten van Clinton Mata en Krépin Diatta.

“Ik heb er in de groep nog over gesproken, maar heb het er ook met Krépin en Clinton zelf nog over gehad. Dat zijn dingen die ze moeten leren, met name om hun emoties onder controle te houden. Het was natuurlijk een heel emotioneel moment want je zit een hele match te pushen en te pushen om dat resultaat te halen en als dat dan helemaal op het einde gebeurt dan is er meer adrenaline en emotie, maar ze moeten toch leren van zich te beheersen”, aldus Clement op zijn wekelijkse persbabbel.

“Ze hebben zichzelf al gestraft door die match tegen Real Madrid te moeten missen, maar ze hadden ook nog eens de ploeg extra kunnen straffen want je speelt nog een paar minuten met 9 man en als je daardoor in extremis nog een doelpunt pakt dan was het niet zo gezellig geweest, denk ik. Dit overschaduwt echter niet onze mooie campagne. Al zijn het wel details en elementen die heel belangrijk zijn en die in de toekomst niet meer mogen gebeuren”, klinkt het resoluut.

“Op die manier straf je alleen maar jouw ploeg en jezelf en daar heb je niks aan. Bovendien zijn tegenstanders er ook op uit om reacties uit te lokken bij spelers. We hebben dat al gezien in een aantal matchen in de competitie en we hebben het nu ook in Turkije bemerkt. Ze hebben een hele match geprobeerd om onze spelers uit hun kot te lokken. De spelers moeten rustig blijven en zich focussen op voetbal, dat is mijn boodschap bij elke club waar ik al gewerkt heb en is heel belangrijk voor mij.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws