Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Cijfers bewijzen het belang van Mignolet: “Hij kan overal in doel staan, ook als eerste keeper bij Liverpool”

 © Play Sports

Met zeven clean sheets is Simon Mignolet van goudwaarde voor Club Brugge en wie de cijfers nog wat meer in detail onder de loep gaat nemen, constateert pas écht hoe belangrijk de 31-jarige Rode Duivel is voor de huidige competitieleider.

Tot nog toe moest Mignolet zich nog maar drie keer omdraaien, terwijl hij in negen wedstrijden al 27 reddingen verrichtte. 90% van de schoten op zijn doel pareerde hij, een bijzonder straf percentage. Nog frappanter wordt het als we even kijken naar de expected goals oftewel de kwalitatieve doelpogingen die een tegentreffer zouden kunnen opleveren. In 9 matchen lag de verwachting op 8,7 tegengoals, maar hij kreeg er dus maar 3 binnen.

Wim De Coninck heeft dan ook niks dan lof voor Big Si: “Club heeft diep in de buidel getast voor Mignolet, naar Belgische normen ongelooflijk diep, maar hij heeft het al lang terugverdiend. Alleen al door in de Champions League te zitten. Er zijn natuurlijk nog een aantal bepalende spelers bij Club, maar Mignolet heeft toch een grote handschoen in hoe het nu draait”, luidt het bij Sporza.

“Na Mathew Ryan hebben ze in Club Brugge heel erg gesukkeld met hun keepers. Nu niet meer. En Mignolet straalt zijn klasse ook uit. Hij is een keeper met ervaring en hij is ook erg intelligent. Hij praat goed en draait niet rond de pot. Als hij in interviews zegt dat hij gewoon zijn job doet en dat de ploeg vooral telt, dan geloof je dat. Maar hij zal wel genieten van zijn rehabilitatie”, is ex-doelman en analist De Coninck zeker.

“De stap van Liverpool naar Club Brugge is niet evident, maar ik denk dat hij gewoon echt gebeten was om nog eens iets te laten zien. Door de evolutie van de laatste maanden zetten sommige mensen hem misschien zelfs op de hoogte van Thibaut Courtois momenteel. Deze Mignolet kan overal in doel staan, ook als eerste keeper bij Liverpool.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws