Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vincent Mannaert onder de indruk van zijn coach: “Als hij zo blijft evolueren, kan hij internationaal doorbreken”

Philippe Clement is nog steeds ongeslagen als trainer van Club Brugge, zelfs het grote Real Madrid kreeg onze trainer en zijn Brugse machine niet klein. Straffe kost, zo vindt ook algemeen manager Vincent Mannaert. Hij beseft dat zijn T1 een grote toekomst wacht.

“Weet je wat straf is? Dat de wedstrijd in Madrid is verlopen zoals Philippe had voorspeld. Hij zei ons vorige week al dat hij Dennis nodig zou hebben en liet hem daarom op de bank ­tegen KV Mechelen. Dennis scoorde twee keer. Hij zei dinsdagmiddag dat hij Dion Cools op de bank zou zetten. ‘Als ons plan klopt, dan zouden we weleens iets te verdedigen hebben naar het wedstrijdeinde toe’, zei hij. Is ook gebeurd. En hij voorspelde dat we minstens één supersave van Mignolet nodig ­zouden hebben. Dat is ook uitgekomen, op die kopbal van Varane. Straf”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

“Philippe verenigt vele facetten van het moderne trainersvak. Ten eerste is hij sterk in het analyseren van de sterke en zwakke punten van de tegenstander en van zijn eigen ploeg. Ten tweede heeft hij een heel brede benadering. Hij integreert heel vlot wetenschappelijke data, de nieuwste evoluties inzake video­analyses, heeft oog voor talentontwikkeling… in zijn dagelijks werk. Newskool in plaats van oldskool“, aldus Mannaert.

“Ten derde is hij ­ijzersterk in het gepersonaliseerd werken met de mensen van zijn staf en met de spelers. Hij laat niemand vallen, gelooft in iedereen zijn kwaliteiten. En als dan, zoals dinsdag in ­Madrid, zijn voorspellingen nog eens uitkomen, dan scoor je natuurlijk bij de spelers”, meent de man die afgelopen zomer onze toptransfers realiseerde.

“Philippe heeft zijn carrière slim ­opgebouwd. Geen enkele stap overgeslagen. In die twee jaar dat hij niet bij ons was, heeft hij geleerd doortastender op te treden. Is hij verbeterd in zijn communicatie. Hij is correct, hakt knopen door. Dat is echt knap, hoor”, klinkt het vol bewondering.

“Als hij zo blijft ­evolueren en zijn honger perfect in evenwicht houdt met zijn geduld, wat hij ook heeft, dan kan hij internationaal inderdaad doorbreken.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws