Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vanaken hoopt op speelkansen Rode Duivels: “Probeer op te vallen bij Martinez”

Vormer - Vanaken (Club Brugge - KRC Genk)

Hans Vanaken hoopt weer op minuten bij de Rode Duivels. Afgelopen interlandbreak bleef de sterkhouder van Club Brugge op de bank. Tegenover Het Nieuwsblad laat hij zich uit over zijn situatie bij de Belgische nationale ploeg.

Zal Vanaken deze keer wel speelminuten krijgen? “Geen idee, het is moeilijk te zeggen. Ik doe gewoon mijn best bij Club Brugge, probeer daar zo goed mogelijk te presteren, en op te vallen bij de bondscoach. Maar we zijn met een heel grote groep, de concurrentie is enorm dus het blijft afwachten. We zien wel.”

Vooral de Clubfans voerden serieus campagne voor Vanaken. “Goh ja, dat is fijn om te horen, dat de mensen in mij geloven, maar het is de bondscoach die de beslissingen maakt. Uiteindelijk kregen Raman en Verschaeren toen de kans om minuten te maken, ook omdat ze er voor het eerst bij waren. Oké, ik had graag ingevallen, iederéén had graag ingevallen, maar dat zijn de keuzes van de coach. Die moet je gewoon respecteren.”

“In de competitie gaat het heel vlot, ja”, gaat Vanaken verder. “Het scoringsprobleem is verleden tijd, de ballen gaan er goed in. Ik voel me zelf ook in vorm. Maar bon: er zijn hier bij de nationale ploeg veel spelers die in vorm zijn. En ze horen dan ook nog eens bij de beste spelers ter wereld, zeker op mijn positie. Als ik nog eens kan invallen voor Eden Hazard, zoals bij mijn vorige twee caps, zal ik al content zijn.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws