Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Spaanse topclub is zoekende, maar Mignolet countert: “Er is nooit een goed moment om tegen Real te spelen”

 © Twitter Club Brugge

Als er één man is die al voor hete Europese vuren heeft gestaan dan wel Simon Mignolet. Onze 31-jarige doelman zal vanavond ongetwijfeld flink aan het werk gezet worden, maar is dus al een en ander gewend.

Dat de Spaanse grootmacht niet bepaald indrukwekkend bezig is, daar wil onze Rode Duivel alvast niet te veel bij stilstaan: “Er is nooit een goed moment om tegen Real te spelen. Het is een ploeg met grote individuele kwaliteiten, dus je weet dat er jou een zware match te wachten staat. Je moet accepteren dat ze beter zijn dan wij, maar als we samen ons werk doen, goed collectief spelen en met de snelle spelers die we hebben, moeten we hier zeker iets kunnen tonen”, laat Big Si optekenen op de clubwebsite.

“Je mag echter niet denken dat je tegen grote sterren speelt. Je moet gewoon focussen op de match en het beste van jezelf geven. Dat blauw-zwart Europees kan stunten, bewees het in 2003 door met 0-1 te gaan winnen op het veld van AC Milan: “Die wedstrijd herinner ik mij nog, maar het is niet zo dat ik iemand wil nadoen. Als je naar hier komt, dan moet je gewoon de match aanvangen met het idee dat je die wil winnen”, aldus Mignolet.

“Er zit momenteel heel veel vertrouwen in de groep. Bovendien hebben we tegen Kiev, Linz en Galatasaray al heel wat watertjes doorzwommen, ook al was dat dan op een lager niveau. De ervaring om zo’n matchen te spelen, ontbreekt nog bij de rest van de ploeg. Maar je kan dat alleen maar leren door zo’n matchen te spelen. We moeten ons gewoon voorbereiden zoals we dat altijd doen. Je weet dat je tegen spelers uitkomt met enorme individuele kwaliteiten en dus zullen we een sterk collectief nodig hebben.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws