Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Reddende engel Mignolet werpt geen steen naar spitsen: “De jongens zullen daar blijven op trainen”

© Play Sports

Dat Club Brugge opnieuw drie punten mag bijschrijven op de teller heeft het in niet geringe mate te danken aan Simon Mignolet. Blauw-zwart won dan wel met 0-2, maar het gebrek aan efficiëntie bracht de leider nog bijna in nauwe schoentjes, gelukkig stond onze Rode Duivel pal in zijn doel. Meteen goed voor clean sheet nummer zeven (!).

De 31-jarige Mignolet verijdelde in Waregem dat Club het spreekwoordelijke deksel op de neus kreeg: “Het was veel makkelijker geweest als we al in de eerste helft 0-2 of 0-3 hadden kunnen maken. Zolang het 0-1 blijft, blijft Zulte Waregem er natuurlijk in geloven. Met wat powerplay proberen ze op het einde wat kansen af te dwingen en die hebben ze ook gekregen, gelukkig maken we dan helemaal op het einde toch die 0-2”, geeft Big Si bij Play Sports zijn kijk op de match.

“Het belangrijkste was om vandaag opnieuw een overwinning te vieren en de drie punten te pakken én we hebben dat opnieuw gedaan op verplaatsing met een clean sheet. Dat is op zich heel erg goed, maar het had makkelijker kunnen zijn vanavond. Misschien geeft het feit dat we zo vaak de nul houden té veel vertrouwen aan het team, misschien is het net belangrijker dat we aan de andere kant wat meer scoren waardoor we die clean sheet niet meer nodig hebben”, laat Mignolet optekenen.

“Zolang het loopt zoals het nu loopt, ben ik daar persoonlijk heel tevreden mee. Het belangrijkste voor mij is dat we punten en overwinningen pakken. We moeten iets makkelijker scoren, dat weten we ook wel en de jongens zullen daar ook blijven op trainen. Dat zal na verloop van tijd ook wel komen. We zijn nog steeds ongeslagen in de competitie en verdedigend staan we goed en het is ook positief dat we de kansen creëren. Het zal de komende weken wel vanzelf lopen”, heeft onze doelman er vertrouwen in.

“Of ik de matchwinnaar ben vanavond? Dat durf ik niet te zeggen en het is ook niet belangrijk wie de matchwinnaar is, je kan dat evengoed van Ruud Vormer zeggen die op mooie wijze opnieuw twee assists geeft. Het belangrijkste is dat we met de ploeg winnen en nog steeds ongeslagen zijn. Dat moet geen doel op zich zijn of worden, het is vooral belangrijk dat we onze job blijven doen en dat doen we”, zegt ons betrouwbaar sluitstuk.

“Hier met 0-2 komen winnen, dat gaan niet veel ploegen doen. Zij waren hier ook al vijf matchen ongeslagen. We moeten nu gewoon onze reeks voortzetten tot de interlandbreak en dan zullen we wel zien waar we dan staan. Op dit moment is het goed, maar het seizoen is nog heel erg lang.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws