Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Philippe Clement niet mals voor spelers na draak van eerste helft: “Ik heb mij heel boos gemaakt”

© Play Sports

Die draak van een eerste helft tegen Standard lag niet alleen veel supporters, maar ook Philippe Clement op de maag. De trainer van Club nam na de match dan ook geen blad voor de mond en liet zich kritisch uit over wat er zich in die eerste 45 minuten heeft afgespeeld.

“De details moeten jullie niet weten, maar ik heb mij heel boos gemaakt over een heel aantal dingen en ik ben wel heel blij met de reactie in de tweede helft. Dan hebben de spelers ook laten zien waarom ze op de eerste plaats staan. Alleen spijtig dat je dan niet dat tweede doelpunt kunt maken. Allez, we hebben het wel gemaakt, maar het was blijkbaar nipt offside.”

Opvallend was ook dat de coach na de gedwongen vroege wissel van Mata aan de rust ook nog eens twee vervangingen doorvoerde: “Het was geen kwestie van dat het mij hoog zat, maar het heeft te maken met het feit dat je dingen wilt aanpassen. Dat je ziet dat je iemand voorin nodig hebt die veel meer duels wint want dat was in de eerste helft niet genoeg het geval. Onze verdedigende middenvelder was ook altijd de vrije man en daar deden we veel te weinig met de bal”, aldus een kritische Clement bij Play Sports.

“Ik verwijt de jongens die in de kleedkamer zijn gebleven niks, zij hebben de voorbije weken veel gegeven, maar het blijkt nog maar eens dat het belangrijk is om op de juiste momenten te kunnen roteren en eens iemand rust te kunnen gunnen om de volgende keer fris te zijn. Daar gaan we het deze week moeten over hebben. Ik vond een aantal jongens minder fris vandaag en dat hadden ze gewoon ook moeten aangeven voor de match. Dan hadden we voor de partij andere keuzes kunnen maken.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws