Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Ondanks stunt in Madrid toch dubbel gevoel: “We hadden vier of zelfs zes punten kunnen hebben”

 ©  Twitter Club Brugge

Op voorhand leek niemand echt te geloven in veel puntenwinst voor Club Brugge in de Champions League, maar zie: na twee speeldagen hebben we toch al mooi twee punten gesprokkeld. Al hadden dat er eigenlijk véél meer kunnen en misschien wel moeten zijn, beseft ook onze trainer.

“Wat mijn gedachten zijn als ik naar de stand kijk? Dat wij gewoon te weinig punten hebben in verhouding tot datgene wat we tot nu toe gebracht hebben. We hadden vier punten moeten hebben en het hadden er zelfs zes kunnen zijn”, zit Philippe Clement toch met een dubbel gevoel.

“Dan zit je in die groep met een heel andere situatie dan nu het geval is, maar het is nu zo. We hebben nog vier heel interessante matchen in die poule. De grote uitdaging is om hetzelfde of nog meer te kunnen brengen, dat is wat ik verwacht van de groep”, aldus de trainer op zijn persbabbel.

“Hoe meer ervaring mijn spelers op dit niveau zullen opdoen, hoe beter ze er ook zullen in worden om die dingen te doen, aan die snelheid en met die intensiteit ook. Het is gewoon een andere competitie. Die snelheid meebrengen naar de Belgische competitie, dat is ook heel belangrijk.”

Over de match in Madrid zelf kan de T1 natuurlijk alleen maar ontzettend tevreden zijn: “Toch zeker over de manier waarop. Ik had de lat heel hoog gelegd voor de groep. Het was niet alleen de bedoeling om intens te spelen, veel duels te winnen en hard te verdedigen, maar ik had ook opdrachten gegeven naar het aanvallende aspect toe”, laat Clement optekenen.

“Wat ik ook wilde zien, was durf, diepgang zonder bal en veel mensen die voor de bal durven komen. Ik ben heel blij dat de spelers dat op die manier hebben ingevuld en het zorgt voor veel vertrouwen dat dat ook op dergelijk niveau kan, dus ik denk dat dat een positieve stap vooruit is voor de groep.”

 

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws