Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Niks dan lof voor opvallend onopvallende held van blauw-zwart: “Hij is in de vorm van zijn leven”

©  Play Sports

De offensieve jongens van Club Brugge krijgen heel wat aandacht, maar wat dan gezegd van onze defensie? Simon Mignolet en Simon Deli gooien al een hele tijd hoge ogen, maar ook Clinton Mata is ietwat geruisloos alweer aan een beresterk seizoen bezig. Dat is ook Filip Joos en andere analisten niet ontgaan.

“Meestal kijk je naar nummers tien, aanvallers en wingers, maar bij hem ga je naar een wedstrijd en je geniet van de manier waarop hij verdedigt en natuurlijk is hij in de vorm van zijn leven, vorig jaar ook al. Hij wint elk duel en durft te tackelen in de zestien, dat deed hij ook in Madrid”, spaart de bekende voetbalcommentator zijn lof voor Clinton Mata niet.

“Ik vind het wel knap dat Philippe Clement min of meer – weliswaar met andere accenten – naar de opstelling van zijn voorganger durft te grijpen. Dat zou niet elke trainer die nieuw is, doen, maar het is een verstandige beslissing dat je die twee systemen kan spelen”, luidde het in Extra Time.

Ook onze coach had nog wat te vertellen over de fysiek imposante steunpilaar Mata (26): “Ik heb in mijn eerste zes maanden bij Genk nog met hem gewerkt. Hij was toen nog eigendom van Charleroi en zij vroegen een grote transfersom. Wij hadden op dat moment Joakim Mæhle in de wachtkamer zitten omdat Clinton het heel goed deed”, vertelt Clement.

“We hebben dan de keuze gemaakt om voor Joakim te gaan omdat we het binnen KRC Genk te veel geld vonden. Het was geen kwestie van de ene die beter was dan de andere, ze hebben een ander profiel. Mæhle is aanvallend beter en Clinton is verdedigend sterker, het zijn twee verschillende types.”

Ook afgelopen zondag in Studio Live werd er trouwens al ingezoomd op de nieuwe topprestatie van onze geliefde krachtpatser Clinton Mata:

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws