Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Michel Preud’homme dient zijn “vriend” Philippe Clement van antwoord: “Hij is misschien nerveus”

© Sports Late Night

Een pittige persconferentie was het afgelopen zondag na de topper tussen Club Brugge en Standard. Philippe Clement had voor de televisiecamera’s al in bedekte termen een prikje uitgedeeld over de tactiek van Michel Preud’homme en die reageert nu nog eens op zijn beurt.

Dat de Luikenaars niet bepaald met offensieve intenties naar Brugge waren afgezakt, dat bleek zondag overduidelijk. Onze ex-coach verdedigt echter zijn aanpak: “Ik kan daar veel over zeggen. Ik zag bijvoorbeeld dat toen wij de bal hadden Vormer en Vanaken onze spelers ook volgden. En dat is logisch. Club moet niet denken dat wij een speler vrij laten staan om hen te plezieren”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

“Zij zoeken vrije spelers, wij zorgden ervoor dat ze niet vrij stonden. Ik zag Club ook heel gegroepeerd in zijn eigen rechthoek staan, met soms negen of tien spelers. Maar Philippe… Kijk, ik zie hem als een vriend. Hij liet als trainer al heel mooie zaken zien, maar voelt een grote druk. Met die kern is hij bijna verplicht om kampioen te spelen. Na de 0-5 tegen PSG en onze goeie match is hij misschien nerveus”, merkt MPH fijntjes op.

“Ik denk niet dat het Philippe zijn bedoeling is om ons een compliment te geven. Ik liet mij vroeger soms ook gefrustreerd gaan over andere teams die me enerveerden… Dus ja, je kan het een beetje zien als een compliment, we hebben Brugge geambeteerd.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws