Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Martinez geeft meer uitleg na keuze Verschaeren boven Vanaken: “Daar ging het niet om”

Roberto Martinez (bondscoach Rode Duivels)

Roberto Martinez liet Yari Verschaeren debuteren tegen Schotland in plaats van de uitblinkende Hans Vanaken minuten te gunnen. Die keuze deed heel wat wenkbrauwen fronsen. Tegenover Het Laatste Nieuws legt de bondscoach zijn keuze uit.

Verschaeren kreeg de voorkeur op Vanaken tegen Schotland. “Ik volg Yari al meer dan een jaar van heel nabij. We spreken hier over een zeer, zeer getalenteerde speler. Yari is erg jong op het voorplan gekomen. Als je kijkt naar zijn ontwikkeling, dan zie je dat hij zich op elk niveau van de jeugdreeksen snel en goed aanpaste.”

“Ik help Yari zijn pad voort te zetten – na zijn EK met de U21 was de doorstroming naar de A-ploeg alleen maar logisch”, gaat Martinez verder. “Als je spreekt over een rol voor negentig minuten staat Hans Vanaken natuurlijk verder dan Yari. Maar daar ging het niet om in Schotland. Ik wou Yari zijn eerste cap gunnen. Vaak is zoiets zeer emotioneel en begrijpt de speler dat hij aan een nieuw hoofdstuk toe is.”

Vanaken debuteerde een jaar geleden onder Martinez. “Vanaken heeft een jaar geleden al zijn eerste cap gekregen van mij. Ik zag de potentie van Vanaken nog voor hij de beste speler in de Belgische competitie is geworden – ik schat Hans heel hoog in. Wél is het zo dat Hans een heel specifieke voetballer is en dat zijn rol zal afhangen van de noden van de ploeg.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws