Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Hugo Broos zag Club over Anderlecht wippen: “Ze hebben nu al drie jaar nauwelijks concurrentie”

Hugo Broos (trainer)

Hij was trainer bij beide Belgische topclubs en dus is Hugo Broos uitstekend geplaatst om de huidige gang van zaken bij Club Brugge en Anderlecht te analyseren. En hij ziet net als de buitenwereld dat het contrast tussen het dartele blauw-zwart en het sputterende paars-wit tegenwoordig immens is.

“Als het druppelt in Brugge dan regent het in Anderlecht”, stelde Hugo Broos in het verleden. Maar hij ziet het tegenwoordig net omgekeerd: “Da’s veranderd. De machtsverhoudingen zijn niet meer dezelfde. Het is nu omgekeerd. En ik zie het nog een tijdje zo duren. Club heeft onder Verhaeghe en Mannaert lang gezocht en de club heeft pas écht een boost gekregen met de titel onder Michel Preud’homme”, luidt het in HLN.

“Ze hebben nu al drie jaar nauwelijks concurrentie. Heel België mag heel content zijn dat Club nog op Olympia speelt. Geef ze een nieuw stadion en de voorsprong wordt nog groter. Ze blijven nu al vele jaren in hun sportieve beleid heel trouw aan hun filosofie. Club blijft loyaal aan het parcours dat ze hebben uitgezet. Ze kopen nagenoeg steeds dezelfde types – geen echte vedetten, altijd jonge spelers met veel potentie, fysiek sterk en zeer snel.”

Hugo Broos bemerkt dat er in Jan Breydel sprake is van een consequente en samenhangende visie: “Club Brugge heeft een duidelijk beeld dat snelheid heel belangrijk is, je moet er eens op letten: op elke cruciale positie in het elftal heeft Club snelheid, vooral voorin.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws