Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Hoe Philippe Clement erin wil slagen om alles uit wispelturige Dennis te halen

Salto Dennis

Emmanuel Bonaventure Dennis, geen naam die op de Brugse tribunes vaker over de tongen gaat. Geregeld bejubeld, maar even vaak verguisd. De ene keer uitpakken met een weergaloze actie, de andere keer een huizenhoge kans de nek omwringen of zich weer eens nodeloos vastlopen op een verdediger. Philippe Clement is echter vastberaden om het enorme potentieel van de winger te exploiteren.

Onze trainer doet er alles aan om de handleiding te vinden om zo de 21-jarige Nigeriaan elke keer te doen schitteren zoals hij dat afgelopen dinsdag tegen Real Madrid deed. “We hebben het beste nog niet gezien van hem. Dat kan ook niet. Dennis is nog maar 21”, zegt Clement in Het Laatste Nieuws.

“Hij lijkt misschien ouder als je zijn gezicht ziet – je krijgt ook die perceptie – maar hij moet wel degelijk nog stappen zetten.” Hoe wil onze T1 echter het beste halen uit de onvoorspelbare dribbelkont? “Met nu en dan een schouderklopje of eens een pets tegen zijn hoofd. De juiste dingen op het juiste moment”, aldus onze coach.

“De juiste dingen op het juiste moment. Het is soms nodig om jeugdzondes eruit te krijgen. Nu, dat Dennis nog wispelturig is, is gezien zijn leeftijd logisch. Zijn levensverhaal is ook niet evident geweest, hé. Zijn potentieel is enorm. Zelfs tegen de top van de wereld is hij snel”, oordeelt Clement

“Het is gewoon heel moeilijk verdedigen tegen een spits als Dennis. Zeker omdat hij zich steeds meer laat betrekken in de combinaties. Dennis pikt de dingen op. Hij maakt progressie op tactisch vlak. Tegen Real voerde hij de afgesproken looplijnen heel vaak goed uit, ook al hadden we er niet op kunnen trainen. We hadden het hem gewoon op het tactisch bord laten zien. Dennis wordt week na week beter.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws