Hoe Philippe Clement erin wil slagen om alles uit wispelturige Dennis te halen

Salto Dennis

Emmanuel Bonaventure Dennis, geen naam die op de Brugse tribunes vaker over de tongen gaat. Geregeld bejubeld, maar even vaak verguisd. De ene keer uitpakken met een weergaloze actie, de andere keer een huizenhoge kans de nek omwringen of zich weer eens nodeloos vastlopen op een verdediger. Philippe Clement is echter vastberaden om het enorme potentieel van de winger te exploiteren.

Onze trainer doet er alles aan om de handleiding te vinden om zo de 21-jarige Nigeriaan elke keer te doen schitteren zoals hij dat afgelopen dinsdag tegen Real Madrid deed. “We hebben het beste nog niet gezien van hem. Dat kan ook niet. Dennis is nog maar 21”, zegt Clement in Het Laatste Nieuws.

“Hij lijkt misschien ouder als je zijn gezicht ziet – je krijgt ook die perceptie – maar hij moet wel degelijk nog stappen zetten.” Hoe wil onze T1 echter het beste halen uit de onvoorspelbare dribbelkont? “Met nu en dan een schouderklopje of eens een pets tegen zijn hoofd. De juiste dingen op het juiste moment”, aldus onze coach.

“De juiste dingen op het juiste moment. Het is soms nodig om jeugdzondes eruit te krijgen. Nu, dat Dennis nog wispelturig is, is gezien zijn leeftijd logisch. Zijn levensverhaal is ook niet evident geweest, hé. Zijn potentieel is enorm. Zelfs tegen de top van de wereld is hij snel”, oordeelt Clement

“Het is gewoon heel moeilijk verdedigen tegen een spits als Dennis. Zeker omdat hij zich steeds meer laat betrekken in de combinaties. Dennis pikt de dingen op. Hij maakt progressie op tactisch vlak. Tegen Real voerde hij de afgesproken looplijnen heel vaak goed uit, ook al hadden we er niet op kunnen trainen. We hadden het hem gewoon op het tactisch bord laten zien. Dennis wordt week na week beter.”

Laatste Nieuws

Club Brugge ziet toptalent vertrekken

Club Brugge verliest Abdoul Karim Camara. Hij speelt volgend seizoen voor het Duitse Hoffenheim. Abdoul Karim Camara kreeg zijn...

Nu ook buitenlandse interesse voor Chadli

Club Brugge heeft interesse in de 30-jarige Nacer Chadli, maar krijgt nu ook internationale concurrentie. Chadli werd verhuurd aan...

Philippe Clement is magic!

De supporters van Club Brugge weten het al lang: “Philippe Clement is magic”. Hij werd al op deze manier bezongen toen hij...
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Mignolet brengt duidelijkheid over terugkeer naar Premier League

Simon Mignolet kwam een tijdje geleden in beeld om terug de overstap naar de Premier League te maken, maar de Brugse goalie...

Assistent Carl Hoefkens legt uit waarom blauwzwart zoveel talentvolle jongeren heeft

De jeugdwerking van Club Brugge draait als nooit tevoren. En dat succes vertaalt zich ook naar de A-kern met de komst en...

Geen enkele wedstrijd gespeeld, dan maar terug naar huis

Amadou Sagna ziet zijn avontuur in ons land eindigen. De Senegalees kwam niet tot spelen toe en keer terug naar zijn thuisland.

Bolingoli looft Clement: “Hij gelooft in mij”

Boli Bolingoli is zopas uitgeroepen tot kampioen van Schotland. De 24-jarige Belg is klaar om een rol van betekenis te spelen bij...

Club Brugge ziet toptalent vertrekken

Club Brugge verliest Abdoul Karim Camara. Hij speelt volgend seizoen voor het Duitse Hoffenheim. Abdoul Karim Camara kreeg zijn...