Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Na gesmaakte prestatie van De Ketelaere (18): “Club zou hem moeten opleiden als vervanger van Vanaken”

© Twitter Silvan Caulier

Het was een serieus wit konijn die Philippe Clement afgelopen dinsdag uit zijn hoge hoed toverde tegen PSG. Charles De Ketelaere mocht immers verrassend de geschorste Ruud Vormer vervangen. En onze 18-jarige belofte deed dat uitstekend, dat zag ook Jacky Mathijssen.

Onze Limburgse ex-trainer kent De Ketelaere want hij heeft hem onder zijn hoede bij de nationale U19: “Hij stond voor een heel complexe opdracht, maar ik vind dat hij het heel goed gedaan heeft. Heel het gamma aan kwaliteiten dat je nodig hebt: verdedigen, proberen in balbezit te komen, vista, overzicht houden en de nodige grinta. Dit alles heeft hij naar zijn beste vermogen gedaan, wat toch ook niet niets is”, luidt het bij Sporza.

“Charles beschikt toch over een voldoende basis techniek, leest het spel en heeft zijn kwaliteiten. Hij wist waaraan hij begon en mag uiteindelijk terugblikken op een puike prestatie.” Al zijn er natuurlijk ook nog werkpunten, Mathijssen noemt er eentje: “Ik denk gewoon nog het behalen van een hogere handelingssnelheid. Maar hij heeft heel veel kwaliteiten, dat geef ik gerust toe. Hij heeft mij bij zijn eerste selecties bij de nationale ploeg ook al verrast.”

Onze jonge aanvallende middenvelder lijkt alvast alles in huis te hebben om door te breken: “Charles heeft vooral nood aan snelheid rondom hem. Dan kan hij een bepalende speler in het team worden. Met een goede pass kan hij mensen vrijspelen, hij heeft overzicht, rust aan de bal en kan een man voorbij, ondanks het feit dat hij een beetje traag oogt. Hij lijkt qua voetbalstijl een beetje op Hans Vanaken. Absoluut meer dan op Vormer. Club zou hem moeten opleiden als mogelijke vervanger van Hans.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws