Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Gent minder tijd om te recupereren voor topper? Philippe Clement dient rivaal netjes van antwoord

© Facebook Club Brugge

AA Gent wees er deze week, bij monde van manager Michel Louwagie, op dat Club Brugge meer tijd heeft om te recupereren voor de topper van zondag. Philippe Clement werd vandaag op zijn wekelijkse persbabbel geconfronteerd met die woorden en diende onze Oost-Vlaamse rivaal netjes en beleefd van antwoord.

“Of ik de situatie van het Gentse vliegtuig opvolg? Neen, ik heb geen connecties in Oekraïne ofzo”, lachte Clement kamerbreed tijdens zijn persconferentie. “Ik volg dat niet. Dat zijn dingen die we ook allemaal hebben meegemaakt en dat is niet leuk, maar wij zijn gewoon met onze eigen ploeg bezig en niet met het schema van andere ploegen. Net zoals andere ploegen ook niet bezig zijn met ons schema”, klinkt het duidelijk.

“Toen we tegen Genk moesten spelen, hadden wij ook een verplaatsing naar Linz en een heel belangrijke match achter de rug. Wij hebben daar ook niks over gezegd of niet over geklaagd dat Genk een hele week had om zich voor te bereiden. Iedereen moet naar zijn eigen team kijken, denk ik. Heeft Gent daar over geklaagd? Ja? Zoals ik gezegd heb: we hebben het tegen Genk ook gehad, we hebben daar niks over gezegd. Als je Europees wil spelen dan hoort dat erbij, dat weet je”, aldus een gedecideerde Clement.

Waarop hij even fijntjes wijst op een gelijkaardige situatie in het verleden, toen de rollen omgekeerd waren: “Ik herinner mij nog 2014-2015, wij hebben toen 17 wedstrijden meer gespeeld hebben dan Gent. Maar dat was volgens het Gentse kamp toen geen belangrijk element in de titelstrijd, ondanks het feit dat er zelfs Europese matchen in de play-offs vielen. Ik denk dat er op dit moment dus weinig redenen zijn om te klagen.”

Er lijkt ook geen valabel alternatief: “Als je die kalender nog anders wilt gaan indelen, gaat het heel moeilijk worden. Met het aantal matchen dat je in België hebt eigenlijk zelfs een mission impossible. Om ook nog eens rekening te gaan houden met het feit dat ploegen die Europees spelen enkel tegen elkaar mogen spelen in niet-Europese weken, aan die puzzel zou ik niet graag willen beginnen”, bekijkt Clement het rationeel.

“Wij hebben het tegen Genk misschien zelfs nog meer gehad dan AA Gent nu. Genk beschikte namelijk over een hele week voorbereiding en wij hadden die Europese match. Laat ons dus gewoon maar focussen en proberen van elke keer met z’n allen top te zijn want we willen allemaal goed presteren in Europa en in de competitie”, besluit onze T1.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws