Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club geeft goeie voorbeeld aan andere clubs in nasleep van affaire ‘Propere Handen’

Brugse noordtribune (Club Brugge - Standard)

Een jaar geleden daverde het Belgisch voetbal op z’n grondvesten door het losbreken van het schandaal Propere Handen. In de nasleep van die onverkwikkelijke affaire heeft Club Brugge nu een belangrijke stap ondernomen om de ethiek in het profvoetbal aan te scherpen.

Zo is blauw-zwart de allereerste club in ons land die uitpakt met een heus makelaarscontract. Wie voortaan nog transfers wil afhandelen met de huidige competitieleider zal bijgevolg moeten voldoen aan heel wat voorwaarden. Onder het motto Know Your Agent wil Club zo af van de makelaars met allesbehalve nobele en integere intenties.

Wie met de landskampioen van 2016 en 2018 in zee wil gaan om een deal af te ronden, zal moeten kunnen voorleggen dat hij zich aan de nationale en internationale regels houdt en bovendien mag er ook geen sprake zijn van een veroordeling voor fraude of matchfixing. Ook een volmacht op een bankrekening van een voetballer is uit den boze.

Jesse De Preter van de Belgische makelaarsvereniging reageert in Het Nieuwsblad alvast positief: “We vinden het een goed idee en consulteren er nu zelf clubs over”, klinkt het. Club Brugge neemt zo dus het voortouw om een propere sport te krijgen, eerder werd in het kader van een ethische code al inzage gegeven in de transferactiviteiten van afgelopen zomer.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws