Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Clement zag goeie dingen ondanks zware 0-5: “PSG heeft ons gefeliciteerd voor dat eerste uur”

© Club Brugge

Een zware pandoering, maar wel een leerrijke. En bovendien was lang niet alles negatief gisteravond, wel integendeel zelfs. Philippe Clement wil de 0-5 tegen PSG dan ook niet dramatiseren en vooral het positieve onthouden.

“PSG heeft ons gefeliciteerd voor dat eerste uur want er zijn maar weinig ploegen in Frankrijk die zo tegen hen voetballen. Het is ook de enige manier om tegen dit PSG iets te halen. Ik ben heel trots op wat mijn spelers het eerst uur hebben laten zien”, liet onze trainer optekenen bij Sporza.

“Je kunt die wedstrijd spelen met tien voor jouw eigen doel en dan krijg je er ook drie, vier, vijf of zes binnen en dan kom je misschien twee keer per helft over de middenlijn. Dan heb je niks geleerd en kom je met hetzelfde resultaat uit die wedstrijd. Nu hebben we gedurende een uur heel goeie dingen laten zien”, aldus Clement op de persconferentie.

“Wat mijn spelers nog moet leren – al geldt dat misschien niet voor iedereen, maar voor een deel van de groep – is om gewoon voort te doen op het moment dat ze teleurgesteld zijn over iets. Ze mogen niet in die ontgoocheling blijven hangen en dat is in dat laatste halfuur een beetje gebeurd”, analyseert de T1.

“Of dit een mentaal klapje is naar zondag toe? Neen helemaal niet. Ik zou niet weten waarom. Als we nu vandaag niks hadden laten zien, een hele match achter de bal hadden gelopen en dan met dit resultaat waren achtergebleven dan zouden sommige jongens misschien beginnen te twijfelen, maar ik niet want ik weet wat ze kunnen. Dat moeten de spelers intussen ook weten want dat hebben ze de voorbije weken en maanden bewezen”, meent Clement.

“Bij Standard loopt trouwens geen Mbappé of Verratti rond en je kunt al die namen die vandaag op het veld stonden en ook nog eens heel die bank en de spelers die in de tribune zaten, opnoemen. We gaan zondag in een andere wereld spelen en we gaan heel hard vechten om onze leidersplaats nog verder te bevestigen tegen de ploeg die tweede staat in de competitie.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws