Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Clement wil niet te veel stilstaan bij resem gemiste kansen en (kleine) fouten: “Dit is geen PlayStation”

Play Sports

Met een beetje meer scherpte voor doel had Club Brugge gisteren met een monsterscore kunnen uitpakken op Zulte Waregem, maar uiteindelijk werd het ‘maar’ 0-2. Philippe Clement wilde na afloop evenwel niet te zwaar tillen aan het gebrek aan koelbloedigheid in de zone van de waarheid.

“Wat ik vooral wil onthouden, zijn de drie punten, dat blijft altijd het belangrijkste. Tegen een moeilijke tegenstander, dat wisten we op voorhand. We moesten een match spelen met heel veel concentratie en met een goed blok en dat hebben we ook gedaan. We hebben weinig weggegeven, heel veel balbezit gehad – én dan nog op een goeie manier – en ook genoeg kansen afgedwongen om hier verdiend te winnen”, luidde het na afloop voor de camera’s van Play Sports.

Op verplaatsing blijft de machine van blauw-zwart maar op volle toeren draaien, het lijkt allemaal zo makkelijk te gaan. Al spreekt onze trainer dat graag tegen: “Het lijkt misschien makkelijk, maar dat is het niet. De spelers hebben hun taken gewoon heel goed uitgevoerd. Af en toe worden er nog fouten gemaakt, maar dit is dan ook geen PlayStation. Er zullen altijd fouten gemaakt worden, maar ik kan weinig aanmerken op mijn spelers.”

Club wordt door iedereen bestempeld als de onklopbare titelfavoriet met een surplus aan kwaliteit dat de andere teams niet hebben, maar ook dat ballonnetje wil Clement graag doorprikken. Hij wil iedereen bij de les houden: “We zijn nog maar net voorbij een kwart van de competitie. Het is een marathon, dus het seizoen is nog lang. Als er echter jongens zouden zijn die concentratieverlies tonen, dan zullen andere spelers hun kans krijgen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws