Clement wijst op belangrijk aspect waar niemand over spreekt na PSG: ''Daar wordt nogal licht overgegaan''

Club Brugge nieuws
Club Brugge nieuws Foto: © ©ClubBruggeFans
/><figcaption> YouTube Club Brugge</figcaption></figure><!-- /wp:image --><!-- wp:paragraph --><p><strong>Drie dagen na de Europese bolwassing tegen PSG sprak Philippe Clement vandaag de pers toe in de aanloop naar de topper tegen Standard van zondag. Is die zware 0-5 al verteerd en hoe kijkt onze coach nu terug op die eerste nederlaag van het seizoen? </strong></p><!-- /wp:paragraph --><!-- wp:more --><!--more--><!-- /wp:more --><!-- wp:paragraph --><p>

De opponent was nu eenmaal van zwaar kaliber: "We weten dat we tegen een van de - op dit moment - drie beste ploegen in Europa hebben gespeeld en we hebben de match toch een uur in evenwicht gehouden. Niet door op onze eigen zestien te gaan staan, maar door hoog druk te zetten en zelf te durven voetballen. Ik denk dat dat heel positief is", aldus Clement.

"Maar goed, dan komt er met Mbappé nog eens een exceptioneel talent bij en dan is er wat vermoeidheid bij ons én het gegeven dat een aantal jongens met meer ervaring niet beschikbaar waren, want daar wordt nogal licht overgegaan. Dat komt er ook bij en okay, dan kan je die match verliezen. Zondag is het een andere match, op een ander niveau ook."

Had het met Ruud Vormer op het veld anders kunnen lopen? "Uiteraard is dat een nadeel hé, dat wisten we meteen vanaf het moment dat het gebeurde. Maar het is niet alleen Ruud, hé. Ook Mitrovic en Ricca waren er niet bij dinsdag en Balanta mocht niet starten en kon maar een beperkt aantal minuten spelen, dat is gewoon veel naar ervaring en kracht toe. Op dat gebied ben ik dan ook heel positief over heel veel dingen die mijn spelers hebben laten zien", besluit onze trainer.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand