Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Clement reageert scherp op vraag van journalist: “Helemaal niet mee eens” en “Dat slaat nergens op”

Philippe Clement (Club Brugge - KRC Genk)

Na twee wedstrijden zonder winst maakt men zich bij Club Brugge allesbehalve zorgen, maar de pers gaat toch al op zoek naar barstjes in het tot nog toe geoliede geheel van Philippe Clement. Dat bleek ook gisteren tijdens de persbabbel in de aanloop naar de match tegen Zulte Waregem.

Of er geen sprake is van spelers die te veel voor eigen succes gaan, wilde een journalist graag weten. Onze coach keek ietwat verbaasd en gaf de vraagsteller meteen lik op stuk: “Niet akkoord, ik ben het helemaal niet eens met wat je zegt. Dat is niet wat ik zie in de groep, dat er jongens voor eigen rekening zouden spelen”, liet Clement optekenen.

“Het is wel zo dat als een tegenstander mandekking toepast over het hele veld, het moeilijk is om ruimte te creëren met alleen maar looplijnen. Dan moet je ook individuele acties doen en dat heeft bijvoorbeeld Krépin Diatta heel goed gedaan in de tweede helft”, klinkt het klaar en duidelijk.

“Als die stevige knal van Diatta binnengaat dan zeg je dat het een fantastische actie is, nu zeg je dat het een individuele actie is. Dat hadden we ook nodig in die wedstrijd om de boel open te breken. Ik vind niet dat Krépin te persoonlijk heeft gespeeld. En voor de rest: de groep is goed bezig. Er worden nu heel grote conclusies getrokken uit allerlei zaken”, vindt Clement.

“Wij hebben binnenskamers nog nooit de dingen gezegd die jullie geschreven hebben over het feit dat we veel beter zouden zijn dan de rest. Ik weet dat dat niet het geval is en ik heb dat binnen de groep ook al een paar keer aangehaald, dat ze vooral die dingen niet moeten lezen. Dat slaat ook nergens op na elf speeldagen. We weten dat alles heel dicht bij elkaar ligt qua kwaliteit en we weten dat we elke keer heel hard moeten werken voor de drie punten.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws