Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Philippe Clement spreekt zich uit over Europees debuut van De Ketelaere (18)

© VIER

Met Charles De Ketelaere ontdekte het grote publiek afgelopen dinsdag een bijzonder talentvolle speler uit onze jeugdopleiding. De 18-jarige spelmaker mocht naast Hans Vanaken postvatten op het middenveld en deed het uitstekend en zonder enige plankenkoorts. Ook Philippe Clement kon niet anders dan tevreden zijn over het optreden van zijn youngster.

“Ik ben heel positief over wat Charles De Ketelaere, die voor het eerst titularis was op dit niveau, heeft laten zien tegen PSG. Of ik er nu een extra speler bij heb? Neen, dat maakt niet veel verschil, denk ik. Die match is gewoon de bevestiging van wat hij de voorbije weken en maanden heeft laten zien op training”, stelde Clement op zijn persconferentie.

“Het is gewoon een verdere bevestiging en als dat was tegengevallen en als hij veel nerveuzer was geweest, had dat voor mij ook niet veel veranderd. Want dan is dat gewoon onderdeel van een leerproces dat hij moet doormaken. We kennen zijn kwaliteiten en weten welke weg we met hem op willen”, klinkt het overtuigd.

“Dat vraagt natuurlijk tijd, dat is een kwestie van de juiste stappen op het juiste moment. Charles heeft nu van iets mogen proeven en hij heeft dat op een goeie manier gedaan. Nu moet hij gewoon hard blijven werken zoals hij bezig is om de komende weken en maanden weer een volgende stap te kunnen zetten”, meent onze coach.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws