Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Analisten zien twee opvallende uitblinkers bij Club en het zijn niet bepaald de verwachte namen

Club-spelers vieren overwinning (Club Brugge - Zulte Waregem)

Dat Simon Mignolet, Ruud Vormer en Hans Vanaken de show stelen, dat zijn we al gewend. Maar vanavond waren het twee waterdragers die de complimenten kregen van de analisten: Odilon Kossounou en Éder Balanta. De ene verving Clinton Mata opnieuw met verve en de andere heerste als onverzettelijke krachtpatser op het middenveld.

Marc Degryse en Eric Van Meir waren vol lof voor de 18-jarige Ivoriaan en de 26-jarige Colombiaan: “Odilon Kossounou deed het goed en dan nog op de rechtsachter tegen Gianni Bruno. Verdedigend leverde hij stevig werk af en hij had ook geen schrik om zich aanvallend uit te leven op die rechterflank. Hij deed wat hij moest doen: in de eerste plaats defensief, maar als het kon ook aanvallen”, analyseert Degryse in Studio Live.

“18 jaar, hé! En als je ziet wat voor een postuur hij heeft… Hij heeft een beresterke wedstrijd gespeeld.” Eric Van Meir vult aan: “Dit is toch wel een ongelooflijke pluim voor de transferpolitiek van Club Brugge. Je hebt Ricca, Sobol, Deli en nu weer iemand, het is echt fantastisch. Hij blijft de back-up van Clinton Mata, maar als die inderdaad een paar weken out zal zijn, is het voor Philippe Clement toch heel comfortabel om te weten dat deze jongen fantastisch speelt.”

En ook de Colombiaanse stofzuiger Balanta speelde zich net als in de tweede helft tegen Standard in de kijker en lijkt als concurrent van Mats Rits nadrukkelijk te solliciteren naar een basisplaats: “Het is een complete speler, hij gaf ook de aanzet tot het eerste doelpunt. Hij kan heel goed situaties inschatten. Ook aanvallend, als er ruimte is, loopt hij daar slim in. Hij gebruikt goed zijn lichaam en beschikt over een mooie lichaamsbouw”, is Eric Van Meir onder de indruk.

“Het is ook een beer, hé. In een bepaalde fase gebruikt hij zijn lichaam om het duel te winnen van twee spelers van Zulte Waregem. Hij is gewoon beresterk en beschikt ook over goeie voetjes, dat toonde hij zondag al met die fijngevoelige pass op Ruud Vormer én ook nu begon het in de aanloop naar het eerste doelpunt opnieuw bij hem. Ik zou zeggen dat Mats Rits een serieuze concurrent heeft”, is ook Marc Degryse lovend.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws