Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vlagverbranding en vernielingen Cerclefans blijven niet zonder gevolgen

Het was afgelopen zaterdag een vurige derby tegen Cercle, vooral naast het veld dan. De spionkop van groen-zwart verbrandde vroeg in de wedstrijd een vlag van een rivaliserende blauw-zwarte sfeergroep en ook flink wat stoeltje raakten beschadigd. En dat kan men natuurlijk niet zomaar laten passeren…

Volgens Het Nieuwsblad is de politie vast van plan om de supporters op te sporen die zaterdagavond in de noordtribune de Clubvlag van North Fanatics 2013 in brand staken. Met het oog op de identificatie van de daders verzamelen de ordediensten foto’s en videomateriaal.

Cercle zal zich bovendien moeten verantwoorden voor de geschillencommissie en riskeert in theorie zelfs een match achter gesloten deuren. Ook Club zal zich moeten verantwoorden gezien het feit dat er ook in het bezoekersvak sprake was van flink wat pyrotechnisch materiaal.

Na afloop van de match waren er ook nog ongeregeldheden met Clubfans die een poging waagden om een Cerclevak binnen te dringen. Op de Olympialaan kwam het dan weer tot relletjes. Twee heethoofden uit het Franse Lille werden ook bestuurlijk aangehouden door de politie.

©  Glenn Bogaert
https://twitter.com/EnzioHouwaart/status/1172946722290569216

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws