Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vanhaezebrouck: “KAA Gent vormt nu de grootste bedreiging voor Club Brugge”

Hein Vanhaezebrouck haalt uit naar Anderlecht-fans

Hein Vanhaezebrouck ziet KAA Gent als de grootste concurrent voor stoomtrein Club Brugge in de Jupiler Pro League, dat laat de ex-coach van onder meer RSC Anderlecht en KAA Gent weten aan Het Nieuwsblad.

Beide clubs hebben zich flink versterkt. ‘Met alles wat er in de laatste transferdagen en -weken is gebeurd, zie ik nu KAA Gent als grootste bedreiging voor Club. Naarmate het einde van de mercato naderde, ben ik Gent steeds hoger gaan inschatten. Depoitre binnenhalen was al straf – dat bewijst dat we in België met steeds hogere budgetten werken.’

‘Dan volgde Kums nog – onbegrijpelijk dat ze hem bij Anderlecht hebben laten gaan, hij bloeit nu meteen weer open. En Bronn houden, hun beste verdediger, van wie iedereen dacht dat hij zou vertrekken, is voor mij eveneens een toptransfer. Tel daarbij Owusu en Ngadeu, twee fantastische aanwinsten die er eerder al stonden, en je bent geweldig versterkt.’

Coach Jess Thorup heeft nu meer opties bij de Buffalo’s. ‘Gent is wat mij betreft nu het best gewapend om blessures van sterkhouders op te vangen. Valt Vadis uit, dan heb je nog Dejaegere, Bezus, Ver­straete en zelfs Chakvetadze om die wat ­offensievere middenveld­positie te bekleden.’

‘En valt Depoitre of David uit, dan kan je voorin nog verder met ­Yaremchuk, opnieuw Chakvetadze, Kubo, of waarom niet Kvilitaia – er lopen slechtere spitsen rond in België. Als je dan kijkt naar Club Brugge, stel ik me de vraag: wat als Vormer of vooral ­Vanaken uitvalt? Het verschil tussen ­Vanaken en Schrijvers is meteen heel groot. Dan is de wissel­weelde bij Gent toch groter’, aldus Vanhaezebrouck.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws