Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vanaken laat zich uit over Rode Duivels: ‘Uiteraard was ik ontgoocheld’

Hans Vanaken (Club Brugge - Zulte Waregem)

Hans Vanaken kwam niet in actie tijdens de interlandbreak bij de Rode Duivels. De middenvelder is nochtans in goeden doen bij Club Brugge.

Debutanten Yari Verschaeren en Benito Raman kregen wel minuten van bondscoach Roberto Martinez. “Ik ben in Glasgow ontgoocheld op het vliegtuig gestapt. Het is mooi voor Yari en Benito dat ze hebben mogen debuteren, maar ik had ook willen invallen. Da’s toch normaal? Na Cercle zaten er ook tien ontgoocheld in de kleedkamer of thuis.”

“Bij de Duivels is dat niet anders”, gaat Vanaken verder tegenover Het Laatste Nieuws. “Er waren er nog die zullen gehoopt hebben om te mogen spelen, nu Eden er eens niet bij was. Maar uiteindelijk is het aan de bondscoach om keuzes te maken. Ik kan daar niets aan veranderen. Behalve dan mijn stinkende best blijven doen bij Club.”

Martinez had geen uitleg voor Vanaken. “Neen en dat hoefde ook niet. Of het nu bij Lommel, Lokeren, Club of de Rode Duivels is, ik heb geen uitleg nodig als ik niet mag spelen. Hij weet intussen wat mijn kwaliteiten zijn en hoe ik het best tot mijn recht kom. Op training gaat het natuurlijk sneller dan bij Club – je speelt er met de wereldtop – , maar het is niet dat ik er niets goed doe. Ik vind het net leuk dat je snel moet handelen. En ik heb niet het gevoel dat ik daar door de mand val.”

EK 2020
De selectie halen voor het EK wordt niet simpel. “Sowieso. Niet alleen voor mij. Er zijn slechts 23 plaatsjes, terwijl we net een generatie hebben met heel veel talent. Ik ga de komende maanden de bondscoach proberen te tonen dat ik erbij hoor. Meer kan ik niet doen. Het belangrijkste is dat ik me op het einde van het seizoen niets kan verwijten.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws