Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Peter Vandenbempt van zijn sokken geblazen door imponerend Club: “Gewoon angstaanjagend”

Peter Vandenbempt (analist)

De manier waarop Club Brugge gisteravond afrekende met Anderlecht mocht gezien worden ook de commentatoren en analisten hebben niks dan lof in petto voor het machtsvertoon van de ploeg van Philippe Clement.

“Het verschil tussen Club Brugge en Anderlecht was gisteren zoals nooit tevoren. Twee jaar geleden won Club Brugge met 5-0 van Anderlecht, maar ik vond het verschil gisteren veel groter. Als het 8-2 geworden was, zou Anderlecht tegen 100% afgewerkt hebben en Club Brugge maar tegen 60 of 70%”, aldus de voetbalcommentator van Radio 1.

“Okay, iedereen wist dat Club Brugge zou winnen, de vraag alleen was met hoeveel. Club staat veel en veel verder dan Anderlecht, maar toch is het schrikken van een kloof groter dan de Grand Canyon. In de eerste plaats is dat de verdienste van Club Brugge zelf. Het leverde een individuele en collectieve topprestatie in een eerste hoogtepunt van het seizoen voor blauw-zwart”, analyseert Vandenbempt bij Sporza.

“Zoveel energie, tempo, pressing, duelkracht, loopvermogen, snelle balcirculatie, positiewissels, dribbels, zo veel doelkansen: het was een wurggreep die bijna 90 minuten duurde en ronduit indrukwekkend was. Enkel door te veel gemiste kansen, wat een manco blijft bij Club, en een wereldprestatie van Anderlecht-doelman Van Crombrugge heeft Club Brugge een soort rugbyscore laten liggen. Maar de kracht en kwaliteit van dit Club waren gisteren gewoon angstaanjagend.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws