Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Nog maar drie goals geslikt, daarom is de defensie van Club zo goed als onklopbaar

Blije Club-fans (Club Brugge - KRC Genk)

Het is opvallend: Club Brugge incasseerde tot nog toe slechts drie tegendoelpunten in competitieverband. Straffe cijfers als je weet dat er al acht wedstrijden afgewerkt werden. Maar hoe komt het nu dat blauw-zwart defensief zo sterk voor de dag komt?

Het Nieuwsblad pakt alvast uit met een analyse aan de hand van de opinie van twee kenners van het huis: Dennis van Wijk en Trond Sollied. Zij zien drie belangrijke factoren in de defensieve stabiliteit van Club Brugge.

Factor 1: de impact van de trainer. “Goeie spelers, dat helpt, maar Philippe Clement slaagt erin zijn ploeg te laten werken, aanvallend én verdedigend”, stelt onze voormalige kampioenencoach Trond Sollied. Ex-Clubspeler Dennis van Wijk vult aan: “Als je zo dominant bent en ballen verovert ver weg van de eigen goal, krijg je ook minder spelhervattingen tegen. En dus minder goals. Dat ligt toch wel aan de tactiek van Clement.”

Factor 2: Simon Deli, de nieuwe rots in de branding. “Stefano Denswil was meer de voetballer, Deli is toch meer een zuivere verdediger. Hij straalt een enorme rust uit. Zelfs als hij een foutje maakt, zie je het niet aan hem. Ik sprak laatst met hem. Wat een kalme jongen is dat, zonder show, met de voeten op de grond”, vindt de Nederlandse analist Van Wijk.

En last but not least factor 3, onze keeper Simon Mignolet: “Zo’n doelman had Club al jaren nodig. En het was zo intelligent een topkeeper te halen”, meent Trond Sollied. Dennis van Wijk vult aan: “Als een verdediger weet dat er een doelman achter hem staat waar je honderd procent vertrouwen in hebt dan voelt hij zich veel zekerder. Ik spreek uit ervaring. Met Mignolet in je rug mag je als verdediger een foutje maken en speel je beter dan met een vliegenvanger zoals vorig seizoen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws