Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Is niveau van Club wel hoog genoeg om Galatasaray te vloeren? Spelers stellen de fans gerust

Interview Ruud Vormer (Club Brugge - Zulte Waregem)

Met een 0-2 derbyzege tegen Cercle op zak leeft Club Brugge toe naar de eerste opdracht in de Champions League tegen Galatasaray. Dat het tegen de Turkse topclub een ander paar mouwen wordt dan zaterdag behoeft geen betoog, maar toch maak ze zich in Jan Breydel geen zorgen.

“We zullen absoluut beter moeten doen. Winst in de derby is goed, maar we mogen niet blind zijn. Het kan niet dat je voor een match in de Champions League met een andere ingesteldheid op het veld stapt, al is dat mentaal niet gemakkelijk”, meent Simon Mignolet in Het Laatste Nieuws.

Die ziet wel een voordeel voor Club: “Woensdag kunnen wij net als Cercle spelen. Met onze snelheid en ons goed voetbal, tegen een ploeg die zichzelf waarschijnlijk als de evenknie of zelfs beter inschat dan Club Brugge. Galatasaray zal hoger moeten voetballen. En dat zal in ons voordeel zijn.”

Ook kapitein Ruud Vormer ziet het positief in: “Je weet dat toch, dat het anders wordt. Er was tegen Cercle véél te weinig beweging voorin, maar dat heeft niets met woensdag te maken. Het is een ander niveau, het tempo is veel hoger. Logisch dat je anders op het veld stapt. Zou niet mogen, maar dat is de Champions League, man. Mentaal is dat gewoon anders.”

En dan is er nog Hans Vanaken: “In Europa zal de hele ploeg top moeten zijn. De match van zaterdag en die van woensdag kan je totaal niet vergelijken. De tegenstander, de sfeer. Maar het klopt dat we allemaal een stap extra zullen moeten zetten. ‘t Is meteen belangrijk, we willen meteen winnen”, windt de Gouden Schoen er in HLN geen doekjes om.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws