Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Hoe Philippe Clement met gouden zet de derby volledig naar zijn hand zette: “Dat was de oplossing”

Philippe Clement (Club Brugge - KRC Genk)

Een moeizame eerste helft – weliswaar met een prachtig doelpunt – en een overtuigende tweede helft. Dat is kort samengevat de derby tegen Cercle. Philippe Clement had aan de rust dan ook op doortastende wijze ingegrepen.

“Ik vond ons in de eerste helft niet stabiel genoeg en dus hebben we bij de rust bijgestuurd. Met Loïs Openda in de ploeg en enkele jongens op andere posities slaagden we er wel in om heel dominant te zijn. Dat resulteerde in veel kansen, een knap doelpunt en een derde goal die afgekeurd werd na erg nipt buitenspel”, legt Clement uit op de clubwebsite.

“Het systeem met drie achterin was na de rust de oplossing omdat de backs niet goed stonden. Het positieve is dat we met twee of drie systemen kunnen spelen. We kunnen dus in de loop van een wedstrijd van systeem veranderen als dat nodig is”, aldus onze tactisch sterke hoofdcoach.

“Ik ben heel blij om deze derby te winnen. Ik heb veel ervaring met dit soort wedstrijden en weet dat zo’n matchen altijd heel geladen zijn. Vorig jaar heeft Club hier nog punten verloren, dus we wisten dat we scherp moesten starten. Dat is ook gelukt, maar daarna verwaterde het”, oordeelt Clement.

“Bovendien kregen we enkele counters tegen die niet nodig waren. Dat was de verdienste van Cercle, maar ook doordat een aantal verdedigers bij ons niet in positie stonden. Ik was blij met dat mooie doelpunt. Daarna hebben we nog een aantal knappe combinaties op de mat gelegd, maar net niet afgewerkt.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws