Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Hans Vanaken beetje de pineut bij tegengoal: “We hadden het al veel eerder moeten afmaken”

Hans Vanaken (Club Brugge - Zulte Waregem)

Dat hij geregeld zijn doelpuntje meepikt, zijn we gewend van Hans Vanaken. Alleen verschalkte onze belangrijke spelmaker vandaag per abuis zijn eigen doelman Simon Mignolet. Uiteindelijk bleef Club Brugge in de eerste topper van het seizoen tegen Genk steken op 1-1.

“Ik denk dat die bal anders misschien ook nog wel binnen ging, maar ik raak hem nog heel lichtjes aan. Dat is jammer, maar we hebben de match al eerder verspeeld. Na zestig minuten moet het zeker 2-0 à 3-0 staan en dan is die match gespeeld. Na die 1-1 krijgen zij ook weer wat kansen en geloof, maar we hadden het al veel eerder moeten afmaken”, aldus Hans Vanaken.

“We kwamen inderdaad op een fantastische manier uit de kleedkamer voor de tweede helft, op die momenten moet je zo’n ploeg afmaken want je weet dat ze wel de kwaliteiten hebben om daarna nog aan kansen te komen. In die vijf à tien minuten dat je heel scherp start, moet je het verschil maken en dat hebben we nagelaten waardoor je uiteindelijk op een gelijkspel blijft steken”, luidt het bij Play Sports.

Speelde er wat vermoeidheid mee na een uur? “We hebben wel veel gegeven en dan is het misschien even logisch dat je een beetje terug moet. Zij probeerden ook iets hoger druk te zetten in de tweede helft waardoor we iets minder in ons spel kwamen. De eerste 60 minuten waren uiteindelijk te goed om maar 1-0 voor te staan en dat is gewoon jammer. Qua efficiëntie was het vandaag in het eerste uur niet goed”, analyseert Vanaken.

“Of Genk beter was dan ik had verwacht? Neen, niet per se. We weten dat het een ploeg is met kwaliteiten, maar in het eerste uur hebben we daar niet veel van gezien en waren wij gewoon veel beter. Als het dan 2-0 of 3-0 staat, krijg je in het laatste halfuur een totaal andere match. We hebben zelf nagelaten van het af te maken, dus het is onze eigen schuld”, besluit Hans Vanaken.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws