Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Fikse waarschuwing voor Clubspeler: “Zo’n offday kan hij zich niet al te vaak meer permitteren”

Supporters van Blauw-Zwart (Club Brugge - KRC Genk)

Hij begon in razende vaart aan het seizoen met vier goals in drie competitiewedstrijden, maar intussen staat David Okereke al ruim een maand droog. En dat terwijl de concurrentie staat te trappelen…

Ook Gert Verheyen vindt dat de Nigeriaanse aanvaller met zijn basisplaats speelt: “Hij bleef na een zwakke eerste helft tegen Cercle in de kleedkamer. Begrijpelijk, want de spits van Club was quasi onzichtbaar. Hij telde slechts zeven fatsoenlijke balcontacten. Drie daarvan waren passes die hij teruglegde”, luidt het scherp in Het Nieuwsblad.

“De vier andere keer raakte hij de bal kwijt. Zo had hij met een simpele pass over acht meter Diatta moeten aanspelen en alleen voor doel zetten. Okereke gaf de bal echter in de voeten van Dabila. Daar vloeide uiteindelijk de kans van Saadi uit. Na een ander balverlies op eigen helft volgde het schot van Stef Peeters”, analyseert Verheyen.

“Een excuus kan wel zijn dat Cercle met vijf achterin speelde en Okereke in de eerste helft voortdurend tegen drie centrale verdedigers moest opboksen. Na de rust speelde Club met Dennis én Openda centraal in de aanval”, wijst Gert Verheyen op een belangrijke tactisch factor.

Maar nadat hij als een ­raket uit startblokken schoot met vier goals in drie competitiewedstrijden, staat hij nu al een maand droog. Dat kan een spits wel eens overkomen, maar de concurrentie voorin is groot. Met Openda – die goed inviel, maar wel had moeten scoren – en de komst van Diagne kan hij zich zo’n offday niet al te vaak meer permitteren.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws